Lokalpolitik

Svend mod tre fra Thisted

Svend Heiselberg er solo mod Venstres tre øvrige kandidater til regionsrådet

Jeg tror, vælgerne ved, hvor jeg står, og skal jeg kasseres, så hellere af vælgerne end af kommuneforeningen, siger Svend Heiselberg. Arkivfoto: Klaus Madsen

Jeg tror, vælgerne ved, hvor jeg står, og skal jeg kasseres, så hellere af vælgerne end af kommuneforeningen, siger Svend Heiselberg. Arkivfoto: Klaus Madsen

THISTED:Venstre kaster sig ind i kampen om pladserne til regionsrådet med fire kandidater i Thisted Kommune.

Tre af dem, Erik Harbo Larsen, Elsebeth Nielsen og Karen Serup, er opstillet af Venstres kommuneforening i Thisted kommune, mens Svend Heiselberg må føre sin egen valgkamp uden støtte fra kommuneforeningen. Han er nemlig opstillet direkte af partiets regionsbestyrelse.

Den specielle situation udspringer af en beslutning på kommuneforeningens generalforsamling, hvor der blev opstillet tre af fire mulige kandidater. Efterfølgende opstillede Venstres regionsbestyrelse Svend Heiselberg som den fjerde kandidat i Thisted Kommune.

Bjarne Holm, formand for kommuneforeningen, understreger, at ingen udsætter noget på Svend Heiselbergs arbejde i regionsrådet.

- Men generalforsamlingens beslutning om at opstille tre kandidater står ikke til at ændre, siger han efter et møde med regionsbestyrelsen, hvor rygter og misforståelser, der har sået tvivl om antallet af kommuneforeningens kandidater, blev manet i jorden. Der er tre.

Fjerdemanden Svend Heiselberg må føre sin egen valgkamp og har i den forbindelse accepteret at overholde nogle betingelser.

- Man kan vel kalde det en konkurrenceklausul, men det er sådan, vi har ordnet tingene, siger Bjarne Holm.

- Jeg skal opføre mig pænt, siger Svend Heiselberg, som under valgkampen blandt andet skal fremhæve, at han er fra Hanstholm og ikke fra Thisted, ligesom han ikke må annoncere sammen med de tre andre kandidater.

- Kan det give dem fred i sindet, så lever jeg med det. Jeg tror, vælgerne ved, hvor jeg står, og skal jeg kasseres, så hellere af vælgerne end af kommuneforeningen, siger Svend Heiselberg, som er indstillet på at føre sin valgkamp for Venstre for egne midler.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.