Svends Pizza drejer måske nøglen

Svend Sandager får svært ved at få sit pizzeria til at løbe rundt, efter afgiften på udeservering er steget

Udendørs servering er blevet dyrt i Frederikshavn Kommune. Arkivfoto

Udendørs servering er blevet dyrt i Frederikshavn Kommune. Arkivfoto

SÆBY:Svends Pizza ligger på Torvet i Sæby, og uden for restauranten er der fine muligheder for at opstille borde og stole.

Men Svend Sandager har i øjeblikket mistet sit gode forretningshumør.

Grunden er, at Frederikshavn Kommune har sat prisen for udeservering op fra 300 kroner per udendørs kvadratmeter til 600 kroner. Det betyder, at Svend Sandager nu skal betale 32.000 kroner om året i stedet for 16.000 kroner, som han plejer.

Det betyder igen, at der skal sælges ret mange pizzaer, før forretningen kan løbe rundt.

- Den afgift forholder sig ikke til virkeligheden. Reelt varer turistsæsonen seks uger, og det betaler jeg altså 32.000 kroner for. Jeg må da indrømme, at jeg overvejer at lukke forretningen, siger Svend Sandager, der opfordrer til, at politikerne ryster posen og vender tilbagen til de gamle takster.

Formanden for Sæby Handelsstandsforening, Hans Ole Kalhøj, er ked af at høre, at Svend Sandager overvejer at dreje nøglen.

- Det gør ondt i mig, når jeg hører sådan noget. Det værste er, at Svend ikke står alene med problemet. Afgiften gælder jo for hele Frederikhavn Kommune, siger Hans Ole Kalhøj.

I Sæby forholder tingene sig lidt kringlede, fordi Sæby Handelsstandsforening var medfinansierende, da man i sin tid byggede Torvet. Derfor går pengene fra udlejning af Torvet ned i handelsstandsforeningens kasse.

- Men de penge skal gå til aktiviteter på Torvet. Vi kan jo ikke begynde at forfordele nogle medlemmer ved at betale dem penge tilbage. Sådan fungerer det ikke, og derfor er det ubegribeligt, at politikerne har sat afgiften op, siger Hans Ole Kalhøj, der på onsdag skal mødes med formanden for teknisk udvalg, Brian Pedersen (SF), med henblik på at finde en løsning.

Jørgen Tousgaard (S) er i fuld gang med at finde et flertal i byrådet, så beslutningen om den nye afgift kan blive ændret.

- Frederikshavn Kommune har fire vækstspor, og et af dem er turisme. Så de høje afgifter giver ingen mening. I Hjørring Kommune betaler man 115 kroner per kvadratmeter, siger Jørgen Tousgaard.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.