Udland

Svensk bandeleder idømt livstidsfængsel

En leder for en kriminel bande i Sverige er idømt fængsel på livstid. 15 andre bandemedlemmer idømt fængsel.

Svensk bandeleder idømt livstidsfængsel

En svensk bandeleder er kendt skyldig tre lejemord og idømt fængsel på livstid. Det besluttede byretten i Södertälje syd for Stockholm onsdag. 15 andre medlemmer af banden kaldet Södertälje-netværket blev ligeledes idømt lange fængselsstraffe.

Den 31-årige Bernard Khouri blev fundet skyldig i hele ni anklagepunkter. Ud over de tre lejemord, blev han også fundet skyldig i bortførelser, trusler og tvang.

Dommen kommer efter en af de største og mest omfattende efterforskninger i svensk politis historie. I alt 20 hovedsageligt yngre mænd stod tiltalt.

Södertälje-netværket har i flere år stået bag en omfattende kriminalitet i byen og været i konflikt med flere rivaliserende kriminelle bander.

Dommen ses som en vigtig fremgang i kampen mod organiseret kriminalitet i Sverige.

- Der er blevet talt om kriminelle grupperinger, og det finder vi har været tilfældet, siger dommer Katarina Wingqvist Ekholm.

Bernard Khouri har under hele retssagen benægtet, at han har været leder for netværket og desuden afvist, at der overhovedet har eksisteret en kriminelt netværk.

Men politiet og anklageren har mange beviser på hånden. Blandt andet store mængder telefonaflytninger, og anklagemyndigheden mener at have bevist, at netværket eksisterede og stod bag en række kriminelle handlinger.

De tre drab har stået i centrum af efterforskningen. Det første blev begået i 2009, og de to andre i 2010, da to brødre blev dræbt.

Ifølge politiet var det Bernard Khouris højrehånd, en 20-årig mand, der skød og dræbte en konkurrent i 2009. Ved dobbeltmordet i 2010 har politiet ikke fundet nogen gerningsmand, men Khouri siger i en telefonsamtale med den 20-årige, at "brødrene skal væk".

Advokat for Bernard Khouri, Frederik Ungerfält, siger, at han og hans klient er "skuffede over dommen", og at den straks vil blive anket.

/ritzau/TT

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.