Udland

Svensk by eksporterer arbejdsløse til Norge

Hundredvis af jobløse svenskere får hjælp af det offentlige til at drage vestpå og finde arbejde.

Svensk by eksporterer arbejdsløse til Norge

Den svenske by Söderhamn, der ligger 250 kilometer nord for Stockholm, er begyndt at sende sine arbejdsløse unge til Norge for at søge lykken.

Tiltaget betyder, at de jobsøgende svenskere kan bo gratis i Oslo i én måned, og de får også hjælp til at finde arbejde i nabolandet, rapporterer Sveriges Radio.

Flere hundrede unge fra Söderhamn - der kæmper med tårnhøj arbejdsløshed på omkring 25 procent - er allerede rejst vestpå over grænsen, og her har langt de fleste succesfuldt sikret sig et job med det samme.

- Jeg kom hertil en torsdag, og mandag morgen havde jeg arbejde, så det gik hurtigt, fortæller Andreas Larsson, som gik arbejdsløs i Söderhamn gennem to år, men nu arbejder i Oslo som truckfører.

- Det føles næsten lidt uvirkeligt, som om man var kommet til det forjættede land, fortæller han.

Tilbuddet, som er et samarbejde mellem arbejdsformidlingen og kommunen, kaldes "Jobrejsen - Døren til arbejde i Norge" og gælder for alle mellem 18 og 28 år.

Kommunens projektleder, Magnus Nilsen, siger, at det altid har været populært blandt unge svenskere at rejse til Norge for at finde arbejde.

- Men nogle, der ønsker at rejse, ved ikke hvordan de skaffer sig arbejde og bolig. Derfor giver vi dem lidt hjælp med begge dele, siger han til Daily Telegraph.

Der bor omkring 12.500 mennesker i Söderhamn.

/ritzau/NTB

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.