Svensk hacker skal blive bag tremmer

En svensker, der er sigtet for at hacke sig ind i politiets kørekortregister, har fået forlænget sin fængsling

Svensk hacker skal blive bag tremmer

Den svenske hacker Gottfrid Svartholm Warg skal blive bag tremmer i foreløbig tre uger endnu.

Det har Retten på Frederiksberg onsdag besluttet.

Sammen med en 20-årig dansker er svenskeren sigtet for at hacke sig ind i blandt andet politiets kørekortregister, hvor de har haft adgang til CPR-numre på en lang række danskere.

Den 20-årige dansker, som også fik sin varetægtsfængsling forlænget tirsdag, har siddet bag tremmer siden 6. juni, hvor politiet offentliggjorde den store hackersag.

Hackerne har ifølge politiet skaffet sig adgang til dataanlæg hos it-firmaet CSC, som samarbejder med politiet, og derved fået fingre i en række personfølsomme oplysninger.

Anholdelsen og fængslingen af den svenske hacker har vakt opmærksomhed i hackerkredse verden over. Således kræver hacker-gruppen Anonymous og manden bag WikiLeaks, Julian Assange, på blandt andet Twitter svenskeren sat på fri fod.

Svartholm Warg blev i november udleveret fra Sverige og har siddet varetægtsfængslet lige siden. Kriminalforsorgen besluttede at anbringe ham i en celle på politigården i København i stedet for i et almindeligt arresthus.

I politigårdens fængsel sidder flugttruede personer og fanger, der har optrådt voldeligt i andre institutioner. Institutionen kaldes Kriminalforsorgens skammekrog.

Svartholm Wargs forsvarer, Luise Høj, har klaget til Kriminalforsorgen over, at han er placeret i en celle på politigården. Hun mener, at det er et stort problem, at man kan placeres i cellerne på politigården, uden at en dommer har truffet beslutning om det.

Warg blev dog i sidste uge overført til Køge Arrest.

- Det er en lille forbedring, siger Luise Høj til Ritzau og henviser til, at han to timer om ugen har ret til samvær med andre indsatte og kan komme ud i frisk luft en time om dagen.

- Men det er næsten værre end isolationsfængsling, for den skal en dommer jævnligt tage stilling til. I denne situation kan han ikke få at vide, hvor lang tid han skal sidde fængslet under de betingelser, fortsætter hun.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.