Svensk læge anklaget for 70 seksuelle overgreb på tre år

En applikation til videokonsultationer er blevet brugt af svensk læge til at begå overgreb, mener anklager.

En 29-årig svensk læge er ved en domstol i Stockholm blevet anklaget for en lang række overgreb mod patienter - både børn og voksne - over en treårig periode.

I alt er han tiltalt for overgreb på 70 mennesker - 52 børn og 18 voksen. Ifølge anklageskriftet er overgrebene sket i en periode fra 2015 til 2017.

På et pressemøde oplyser anklager Ann Lidén, at der er tale om børn i alderen 2 til 12 år. I de 18 tilfælde med voksne ofre, er der tale om forældre til børnene.

Overgrebene har forskellig karakter. Blandt andet beskrives det i anklageskriftet, at lægen foretog undersøgelser af børns underliv og anus, som ikke havde nogen lægelig årsag.

I nogle tilfælde har han også penetreret børn, hvilke har fået anklagemyndigheden til at gå efter at få lægen dømt for grov voldtægt mod børn.

Nogle af overgrebene er blevet begået gennem en applikation til mobiltelefoner, som benyttes til videokonsultationer i det svenske sundhedsvæsen.

Gennem appen fik lægen forældre til at filme deres børns underliv og anus. Heller ikke ved disse undersøgelser har anklagemyndigheden fundet nogen lægelig forklaring på, at disse dele af børnenes krop skulle undersøges.

Anklageskriftet indeholder også en anklage om et groft seksuelt overgreb mod en otteårig pige, som han var babysitter for.

Selv om hvert tilfælde er unikt, forklarer anklager Ann Lidén, at der har været et vis mønster i lægens fremgang.

Forældre har opsøgt lægehjælp til deres barn, som har haft ondt i halsen eller lignende. Lægen har herefter krævet en undersøgelser af alt inklusive barnets kønsdele.

Ifølge anklageren har nogle forældre nægtet, men oftest har forældrene indvilget i undersøgelserne.

Ifølge politiassistent Stefan Hammaroth var lægen taget til et andet land, da efterforskningen blev indledt. Politiet blev efterfølgende gjort opmærksom på, at han ville vende tilbage til Sverige på visit.

27. december sidste år blev han pågrebet få timer, før han igen forsøgte at forlade Sverige på ubestemt tid, forklarer Stefan Hammaroth.

Lægen nægter sig skyldig.

/ritzau/TT

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.