Svensk politi anholder to for overfald på højgravid

Politiet i Malmø har anholdt to personer, der er mistænkt for overfaldet på 42-årig kvinde i Valby.

Svensk politi anholder to for overfald på højgravid

Svensk politi har lørdag morgen anholdt to mænd, som angiveligt er identiske med to af de fire mistænkte i sagen om overfaldet på en gravid kvinde i Valby i januar.

Det bekræfter Københavns Politi over for Ritzau.

Det var vagterne på hovedbanegården i Malmø, der klokken 6.10 pågreb to af de mistænkte, som vagterne genkendte fra politiets billeder offentliggjort i pressen.

Politiet i Malmø har overvågningsbilleder fra Malmø Centralstation, hvor de to mistænkte i nat stjal tasker fra passagerer.

- Vi har fået fotos fra politiet i Malmø af de to anholdte og sammenlignet med det materiale, vi selv har.

- Vi er ret sikre på, at der er tale om to af de her gerningsmænd fra overfaldet på kvinden i Valby, siger John Dyrberg, central efterforskningsleder ved Københavns Politi.

Planen er nu, at en dommer skal tage stilling til, hvorvidt der er belæg for at fængsle de anholdte. På sigt er målet, at de kan blive udleveret til Danmark.

- Nu skal vi have sagen ned i dommervagten, og så skal der afsiges en kendelse om fængsling af de her to personer. Og så skal svenskerne have kendelsen, så vi kan få dem fængslet derovre med henblik på at få dem udleveret, siger John Dyrberg.

Overfaldet på kvinden skete den 23. januar på Kærskiftevej i Valby. Røverne både slog og sparkede kvinden, der var gravid i syvende måned, for at få fat i hendes taske, som indeholdt et stort kontantbeløb.

Uagtet at kvinden var gravid, sparkede røverne hende i maven flere gange, og hun blev efterfølgende indlagt på hospitalet. Både kvinden og det ufødte barn skulle imidlertid have det godt efter omstændighederne, lyder den seneste melding.

Politiet mener, at op mod fire mænd er fulgt efter kvinden gennem Valby fra en bank på Valby Langgade, hvor hun hævede penge.

Kvinden rejste med bus og tog fra banken mod sit hjem, og røverne har formentlig fulgt efter hende hele vejen.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.