Svensk politi er tavse om dræbt dansker

Politiet i Sverige har kun meget få kommentarer om den danske lastbilchauffør, som blev slået ihjel i Skåne.

Svensk politi er tavse om dræbt dansker

Svensk politi er særdeles sparsomme med oplysninger om den 53-årige dansker, som søndag morgen blev fundet død i sin lastbil på en rasteplads i Sverige.

Politiet har fastslået, at den danske lastbilchauffør blev slået ihjel. Men hvordan det skete, vil ordensmagten ikke afsløre.

- At han blev dræbt, tyder omstændighederne på, da man fandt ham, siger Eva-Lotta Hermansson Truedsson, som er talsmand for politiet i Skåne.

- Noget andet vil jeg ikke sige, tilføjer hun ifølge det svenske nyhedsbureau TT.

Talsmanden vil heller ikke kommentere de oplysninger, der har været fremme om, at danskeren var medlem af rockergruppen Outlaws.

Det eneste, som dermed er bekræftet fra myndighederne, er, at den 53-årige dansker blev fundet dræbt på Hallandsåsen ved Båstad.

Den svenske avis Kvällsposten - som har talt med kilder i rockermiljøet - skriver, at der findes tegn på, at drabet er relateret til en blodig konflikt mellem de kriminelle rockergrupper Outlaws og Hells Angels.

To personer med tilknytning til Outlaws blev for nylig dræbt i Blekinge.

En 49-årige mand blev fundet skudt i Bergamåla i nærheden af Ronneby den 13. marts, og fire dage senere blev en 46-årig mand stukket ned og dræbt i Karlskrona.

Derudover skriver Kvällsposten, at endnu et Outlawsmedlem blev fundet død i Falun for et par uger siden. Om dette dødsfald har relation til konflikten vides endnu ikke.

/ritzau/TT