Svensk statsminister: I dag led vi et svært nederlag

Den svenske statsminister er trist over, at trusler har fået træner Magnus Pehrsson til at trække sig tilbage.

Svensk statsminister: I dag led vi et svært nederlag

Fredagens kedelige nyhed fra klubben Djurgården i Stockholm fik en bekymret svensk statsminister til at holde et pressemøde.

Nyheden var nemlig, at den svenske træner Magnus Pehrsson havde valgt at trække sig tilbage fra pladsen som træner for Djurgården, efter han havde modtaget trusler over telefonen og fra en uofficiel supportergruppe til træning.

Alt sammen på grund af dårlige resultater i den svenske liga.

- Vi har passeret en grænse. Nu er spørgsmålet, om os lovlydige, der lever i det her land, skal markere os, siger Fredrik Reinfeldt.

Statsministeren er selv fan af Djurgården, og derfor understregede han, at han havde stået og talt, uanset hvilket hold der havde været tale om.

- Det her er alvorligt. Vi må lære os selv at se, når vi passerer en grænse. Det gjorde vi i dag i Sverige. Og det havde været alvorligt, uanset hvilket hold det havde drejet sig om, siger statsministeren.

Ifølge statsministeren har Sverige allerede overvågning og regler mod dårlig opførsel på stadion, ligesom det også er ulovligt at true andre mennesker.

Derfor handler det ifølge Fredrik Reinfeldt om, at alle skal tage ansvar og hjælpe med at identificere de brodne kar - for at værne om særligt udsatte personer såsom spillere og trænere inden for eliteidræt.

- Eller skal det være sådan, at voldsmænd og kriminelle udøver trusler, som gør, at man reagerer med den her personlige konklusion? I dag led os, der tror, at mennesker skal kunne tage ansvar i sammenholdet, et svært nederlag, siger Reinfeldt.

Også klubbens bestyrelsesformand Tommy Jacobson trak sig tilbage efter truslerne. Det skete i sympati med Pehrsson.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.