Svensk træner vil se offensiv Wozniacki

Thomas Johansson vil gøre Caroline Wozniacki mere aggressiv, men understreger, at processen kan være lang.

Caroline Wozniacki skal være mere offensiv. Foto: Scanpix

Caroline Wozniacki skal være mere offensiv. Foto: Scanpix

LONDON:Den svenske træner Thomas Johansson har efterhånden arbejdet sammen med Caroline Wozniacki i lidt mere end en måned, og han har haft en klar idé om, hvad danskeren skulle ændre for at blive en bedre tennisspiller.

- Jeg har fokuseret på at få hende til at spillere mere offensivt og aggressivt i hele sit spil. Vi har arbejdet meget med hendes serv, men også hendes første slag efter serven. Her skal hun forsøge at tage initiativet.
- Vi har også arbejdet med hendes returneringer. Efter min mening er hun en af verdens bedste til at returnere, men hun udnytter det ikke godt nok, siger Thomas Johansson.
På træningsbanen har han konstateret, at hun kan spille mere aggressivt og med større fart på slagene. Nu skal træningsslagene overføres til kampsituation.
- Hun er kommet til at spille for defensivt på det seneste. Sådan er reaktionen ofte, når resultaterne går den forkerte vej, siger Thomas Johansson.
Han har blandt andet ændret trykket i danskerens opstrengning fra 27 til 21 kilo for at give hende mere fart i slagene, men man må væbne sig med tålmodighed, inden den nye stil kulminerer på banen.
- Det er en lang proces, der ikke bare tager en uge eller en måned. Måske en hel sæson. Det vigtigste for mig er at se, at hun har det i sig på træningsbanen, og at vi alle i teamet er enige om processen. Så skal det nok komme på banen, siger Thomas Johansson.
Caroline Wozniacki spiller sin første kamp ved Wimbledon tirsdag mod Tamira Paszek.
/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.