Svenske piloter lander ny aftale med SAS

De svenske piloter er nået til enighed med flyselskabet SAS om ny aftale, der sikrer bedre arbejdsforhold.

Ni timer efter den oprindelige deadline kan SAS og de svenske piloter sætte underskrifterne på en ny aftale, og dermed er en strejke afblæst. Det oplyser luftfartsselskabet i en pressemeddelelse.

Fagforeningen SPF repræsenterer cirka 430 svenske SAS-piloter, og der var varslet arbejdsnedlæggelse fra midnat natten mellem onsdag og torsdag. Deadlinen blev i første omgang udskudt til klokken otte, og lidt over ni blev parterne så enige.

- Det har været en meget lang proces, og vi er nu tilfredse med en aftale, der tager vare om vores medlemmers arbejdsforhold. Det er sammen med SAS lykkedes at lande en meget svær forhandling, siger talsmanden for SPF's SAS-piloter, Peter Larsson.

Den nye kollektive aftale gælder et år og træder i kraft den 21. maj. Altså i dag.

- Det er glædeligt, at vi har indgået en ny aftale, og at vi undgår en strejke i Sverige, siger koncernchef i SAS Rickard Gustafson.

SAS havde på forhånd aflyst 110 flyafgange, hvis det ikke skulle lykkes at blive enige med de svenske piloter. Luftfartsselskabet oplyser, at man vil optage normalt drift hurtigst muligt.

Til gengæld kunne SAS ikke blive enige med nogle af de norske piloter. Forhandlingerne mellem den norske pilotforening Norske SAS-Flygeres Forening (NSF) og SAS brød sammen klokken 05.30 torsdag morgen.

Strejken vil i første omgang kun berøre få afgange, lyder det fra flyselskabet.

Der kun udtaget seks piloter til strejken, men de norske piloter agter gradvist at øge antallet af strejkende gennem pinseweekenden, skriver det norske nyhedsbureau NTB.

I februar brød en omfattende strejke ud i Danmark, der menes at have kostet SAS 50 millioner kroner.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.