Svensker bestilte våben der kunne gennembore skudsikre veste

Den hovedtiltalte i en sag om køb af 83 våben bør idømmes fængsel i 12 år, siger anklager i Horsens.

HORSENS:Hovedmanden i en sag om forsøg på at købe 83 skydevåben bør idømmes fængsel 12 år - altså samme straf som i en sag om manddrab.

Sådan lyder opfordringen fra en anklager tirsdag i Retten i Horsens, hvor et nævningeting har fundet en 34-årig direktør fra Göteborg skyldig.

Sagen er usædvanlig, fordi forhandlingerne om købene foregik på den mørke side af nettet, "Dark Web", og fordi sælgerne i virkeligheden var betjente i den amerikanske politimyndighed Homeland Security Investigations.

I sin tale til nævninger og dommere beder advokaturchef Sine Cully om at få sprængt strafferammen, der er fængsel i otte år, og at lægge 50 procent oveni.

Iskold er det prædikat, hun sætter på den 34-årige, der gemte sig bag krypteret korrespondance og dæknavne.

Fire andre er kendt skyldige i at have bistået ham med henholdsvis 20 og 25 skydevåben.

- Han har iskoldt og kynisk brugt de andre fire tiltalte til at hente våben og ammunition, som han efterfølgende kunne sælge videre og tjene penge på, siger Sine Cully fra specialenheden Særlig Efterforskning Vest.

Fra sagens papirer nævner hun, at han i forhandlingerne bad om håndvåben og ammunition, der skulle være i stand til at gennembore en skudsikker vest.

De fire øvrige skal have også have en lang straf, lyder det.

- Med den mængde våben, vi har at gøre med her, skal vi op og ramme maks. Det kan ikke være anderledes, siger Sine Cully.

Otte års fængsel er altså kravet til en rumænsk mand, der skulle hente 20 våben på en adresse i Vamdrup. Det gælder også en serbisk mand, der var ansat i den 34-åriges lille sikkerhedsfirma i Göteborg, samt et serbisk ægtepar, der skulle modtage 25 våben på rasteplads Ejer Bavnehøj.

Efter indlæg fra forsvarerne ventes retten senere tirsdag at afsige dom.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.