Svensker efterlyst for drab anholdt ved dansk-tysk grænse

To mænd blev lørdag stoppet på grænsen mellem Danmark og Tyskland. Den ene var efterlyst for drab.

To mænd blev lørdag formiddag stoppet i Rødby på vej ind i Danmark. Den ene var internationalt efterlyst for et skuddrab i Sverige. Foto: Scanpix/Bax Lindhardt

To mænd blev lørdag formiddag stoppet i Rødby på vej ind i Danmark. Den ene var internationalt efterlyst for et skuddrab i Sverige. Foto: Scanpix/Bax Lindhardt

Udlændingekontrolafdelingen hos Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi har lørdag anholdt en svensk statsborger, som er internationalt efterlyst for et skuddrab i Stockholm.

Det oplyser politiet.

Sammen med en anden mand af nordafrikansk herkomst forsøgte han at komme ind i Danmark fra Tyskland i en bil, som de havde lejet i Sverige.

Men de blev standset klokken 9.10 i Rødby, da kontrollen viste, at svenskeren var internationalt efterlyst for drab.

Vicepolitiinspektør Anton Havegård, der leder Udlændingekontrolafdelingen, oplyser, at politiet havde fået et tip om, at manden muligvis ville dukke op.

- Vi har en grænsekontrol, der foregår hele tiden. Men vi havde fået et tip om, at denne person kunne komme til grænsen, og derfor holdt vi selvfølgelig et ekstra vågent øje med det, siger vicepolitiinspektøren.

Den drabsmistænkte er en mand i 30'erne, og han vil blive fremstillet i et grundlovsforhør søndag med henblik på udlevering til Sverige. Den anden mand har politiet løsladt.

- Jeg er meget tilfreds med, at arbejdet med grænsekontrollen endnu engang viser sig effektivt, og at vi har fanget en efterlyst mand.

- Det viser, at arbejdet, der bliver udført ved grænsen, er både kompetent og dygtigt, siger Anton Havegård.

Skuddrabet skete i Stockholm i november sidste år, men de nærmere detaljer ønsker politiet ikke at oplyse.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.