Erhverv

Svensker med H&M på cv'et bliver ny Ralph Lauren-topchef

Ralph Lauren, der stiftede selskabet af samme navn i 1967, trækker sig tilbage.

En af verdens mest kendte modeskabere - amerikanske Ralph Lauren - har besluttet at trække sig som topchef i selskabet, der også bærer hans navn.

Den 75-årige rigmand og filantrop overlader til november styrepinden til svenske Stefan Larsson, der kommer fra en topstilling i tøjmærket Gap.

Ralph Lauren slipper dog ikke helt tøjlerne. Han fortsætter således som bestyrelsesformand og skal også fremover have det kreative ansvar.

- Mit job er altid at tænke på selskabets fremtid og på, hvordan vi skal drive det fremover. Stefan Larsson er exceptionelt talentfuld, og han giver vores selskab et frisk og spændende perspektiv, siger Ralph Lauren.

Ralph Lauren er nok mest kendt for sine kortærmede polotrøjer med en polospiller som logo på brystet. De blev udviklet i 1972.

De har været med til at gøre Ralph Lauren til en af de rigeste personer i verden.

Hans personlige formue er ifølge Forbes på 6,2 milliarder dollar, hvilket svarer til godt 41 milliarder kroner. Dermed er han nummer 155 på listen over klodens rigeste.

Stefan Larsson, den nye topchef, har tidligere gjort karriere i Hennes & Mauritz, hvor han i løbet af sine 15 år som chef for globalt salg udvidede koncernens salgsområde fra 12 til 44 lande.

/ritzau/AFP

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst