Udland

Svenskernes sexliv skal undersøges gennem flere år

Ny undersøgelse skal befordre diskussioner om sex i Sverige ud fra et politisk perspektiv, siger minister.

Svenskernes sexliv skal studeres af regeringen i forbindelse med undersøgelser, der har til formål at forbedre sundheden.

- Undersøgelsen, som er den første af sin art i 20 år, skal befordre diskussioner om sex ud fra et politisk perspektiv på en mere positiv og utvungen måde, siger den svenske sundhedsminister, Gabriel Wikström, i et indlæg i dagbladet Dagens Nyheter.

Avisen Aftonbladet har i de seneste år gennemført undersøgelser, der tyder på, at den seksuelle aktivitet er mindsket i Sverige, og regeringen vil nu forsøge at klarlægge hvorfor.

- Hvis det beror på samfundsmæssige forhold, så er det et politisk problem, skriver Wikström, der er socialdemokrat.

Han mener, at sex ofte diskuteres ud fra negative aspekter i de politiske sammenhænge - blandt andet med fokus på uønskede graviditeter, kønssygdomme og voldtægter. Han håber på, at dette vil ændre sig efter de nye undersøgelser.

Wikstrom siger, at det er "paradoksalt, at mens hele vort samfundssystem synes gennemsyret af sex i reklamer, i sociale medier og i meget af dagligdagen, så er emnet stadigt behæftet med skam, og det er fraværende fra den politiske debat.

Ifølge ministeren kan stress være en af grundene til, at den seksuelle aktivitet er aftaget.

Undersøgelsen vil blive foretaget af Sveriges sundhedsministerium. Den endelige undersøgelse skal være færdig i sommeren 2019.

/ritzau/TT

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.