Sverige fortsætter med at bruge AstraZeneca-vaccine

De svenske myndigheder har stadig tillid til AstraZeneca-vaccinen og bruger den til folk over 65 år.

Johan Carlson, generaldirektør i den svenske pendant til Sundhedsstyrelsen i Danmark, har fredag fortalt, at Sverige har tillid til AstraZeneca-vaccinen. (Arkivfoto)

Johan Carlson, generaldirektør i den svenske pendant til Sundhedsstyrelsen i Danmark, har fredag fortalt, at Sverige har tillid til AstraZeneca-vaccinen. (Arkivfoto)

STOCKHOLM:De svenske myndigheder vurderer, at AstraZeneca-vaccinen er sikker at bruge mod coronavirus og fortsætter med at anvende den.

Det fortæller Johan Carlson, der er generaldirektør i Folkhälsomyndigheten, den svenske sundhedsstyrelse, fredag på et pressemøde ifølge norske NTB.

I Sverige er det personer over 65 år, som kan få AstraZeneca-vaccinen.

- Hverken vi eller nogen andre ser risici i det materiale, der eksisterer, og derfor gør vi ligesom resten af verden og fortsætter med at bruge den, siger Johan Carlson på pressemødet.

Onsdag i denne uge valgte de danske sundhedsmyndigheder at stoppe med AstraZeneca-vaccinen. Det blev begrundet med, at der har været enkelte tilfælde af alvorlige bivirkninger.

De danske myndigheder kan dog vælge på et senere tidspunkt at benytte de cirka 200.000 AstraZeneca-vacciner, som Danmark har liggende på køl.

I Norge er man også foreløbig stoppet med at bruge vaccinen fra AstraZeneca på grund af flere alvorlige bivirkninger.

Før der kan tages en endelig beslutning, har regeringen brug for flere informationer, fortalte sundhedsminister Bent Høie på et pressemøde torsdag.

Det norske Folkehelseinstituttet (FHI) har anbefalet regeringen, at vaccinen fra AstraZeneca tages ud af vaccinationsprogrammet.

I Sverige er omkring en femtedel af befolkningen foreløbigt blevet vaccineret. Det inkluderer næsten alle de ældre personer, der lever på plejehjem.

Også i Danmark har ældre og personer på plejehjem været blandt dem, der er blevet prioriteret først i vaccinationsindsatsen.

I Danmark er det lidt over en million borgere, der har fået som minimum første af to vaccinationsstik.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden