Sverige kopierer Danmark: Vil optrævle indbrudsligaer

Ny politienhed i Skåne skal bekæmpe omrejsende kriminelle, som krydser Øresund for at begå indbrud.

Sverige kopierer Danmark: Vil optrævle indbrudsligaer

Politiet i Sverige følger nu i fodsporet på de danske kolleger i kampen mod organiserede indbrud.

I mandags gik en svensk version af den danske Task Force Indbrud i luften. Enheden skal dække Skåne, skriver Frederiksborg Amts Avis.

- Vi har samme type indbrudsproblem med omrejsende kriminelle som i Danmark. København, Malmø og Helsingborg tiltrækker den samme type af kriminelle, siger lederen af den svenske indbrudsenhed, kommissær Stefan Bengtsson.

- Antallet af indbrud er mindre i Skåne, men vi tror, at der er sammenfald mellem de gerningsmænd, som opererer på begge sider af Øresund, tilføjer han ifølge Frederiksborg Amts Avis.

Det er især det danske politis måde med at vægte efterforskning af de bagvedliggende mekanismer, som Stefan Bengtsson mener, at svensk politi kan bruge.

- Vi skal et spadestik dybere end den traditionelle efterforskning og få tag om de organiserede indbrudsligaer. Grundarbejdet skal være på plads efterforskningsmæssigt, inden vi går ud. Den metode kan vi bruge fra Danmark, siger han.

Den nye svenske indbrudsenhed skal også samarbejde med danskerne. Og det er der en stor fordel i, vurderer leder af den danske Task Force Indbrud, Karl-Erik Agerbo.

- Vi laver rigtig mange efterforskninger, hvor udenlandske gerningsmænd går over sundet, siger han til Frederiksborg Amts Avis.

- De, der laver indbrud langs vores Øresundskyst, laver også indbrud på den svenske side, eller også flytter de tyvekosterne derover. Og den gode infrastruktur med bro og færge uden kontrol gør det let, forklarer Karl-Erik Agerbo.

Både i Danmark og Sverige tæller Task Force Indbrud 26 politifolk.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.