Udland

Sverige ramt af endnu en brand i en kommende asylbolig

Myndighederne har mistanke om, at også en brand lørdag i en asylbolig er påsat af ukendte gerningsmænd.

Endnu en brand er brudt ud ved et planlagt center for asylansøgere i Sverige. Denne gang har ilden hærget uden for Floda i Lerum kommune øst for Göteborg. Knap 30 eksisterende og kommende asylboliger har været hærget af brande i år.

- Det er held i uheld, at ingen mennesker er kommet noget til. Der var endnu ikke flyttet nogen ind, heldigvis, siger Johanna Uhr fra Migrationsverket, som svarer til den danske Udlændingestyrelse.

Myndighederne modtog alarmen ved 10-tiden lørdag formiddag. Ifølge politiet var der på det tidspunkt ild i flere bygninger.

- Endnu er årsagen til branden ikke klarlagt, men der er mistanke om, at den er påsat.Vi har indledt en efterforskning af mordbrand, siger Jenny Widén, der er pressetalsmand hos politiet i Västra Götaland.

Der er stor mangel på boliger til de asylansøgere, der kommer til Sverige. De seneste dage har det været nødvendigt at ty til nødløsninger som at lade mennesker sove i receptionen i Migrationsverkets kontor i Norrköping syd for Stockholm.

- Denne brand vanskeliggør arbejdet med at skaffe tag over hovedet til de mennesker, der kommer til Sverige. Vi forsøger hver dag, time for time at finde på midlertidige løsninger, nødløsninger, hvor man kan bo en nat her og der, siger Johanna Uhr.

Tidligere på natten til lørdag blev der knust ruder i en asylbolig i Tranås kommune i Småland. En mand i tyverne mistænkes for at stå bag ødelæggelserne og for at have efterladt opslag med racistiske fortegn foran boligen.

Sverige forventer at modtage mellem 140.000 og 190.000 flygtninge og migranter i år. Samtidig kommer der til at mangle i alt 50.000 boliger til asylansøgere, oplyser Migrationsverket.

Næste år vil underskuddet af boliger til asylansøgere 60.000. Der er brug for 20.000 midlertidige kommunale boliger til flygtninge, men i øjeblikket er der kun 3000 af den slags boliger.

/ritzau/TT

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.