Sverige redder EM-æren med 2-0-sejr

Sverige sluttede EM af med en sejr over Frankrig uden dog at gå videre til kvartfinalerne.

Sverige redder EM-æren med 2-0-sejr

Allerede inden opgøret mellem Sverige og Frankrig på sidste spilledag i den indledende runde stod det klart, at svenskerne ikke ville få flere kampe ved EM.

Men med indsatsen i 2-0-sejren over franskmændene tirsdag aften viste vore naboer på den anden side af Øresund i det mindste, at deres deltagelse ved mesterskaberne var berettiget.

Sverige havde med nederlag til Ukraine og England efterladt et blegt indtryk efter de to første kampe, men forlader alligevel turneringen med ære.

Med en helhjertet fysisk indsats gjorde de det svært for de mere teknisk funderede franskmænd - dog med en enkelt undtagelse.

Franck Ribery gjorde mere eller mindre, hvad han lystede ude på venstrekanten, hvorfra mange angreb blev indledt.

Det var dog Sveriges Ola Toivonen, der havde kampens første rigtigt store chance.

PSV-angriberen udnyttede en fransk helkikser i opdækningen til at få frit løb mod mål, og han fik da også rundet målmand Hugo Lloris, men afslutningen ramte yderstolpen og gik altså ikke ind.

Svenskerne fortsatte ufortrødent efter pausen, mens franskmændene virkede lidt for tilfredse med uafgjort - sikkert også fordi de undervejs fik at vide, at englænderne var kommet foran mod Ukraine.

Derfor var det også helt fortjent, da Zlatan Ibrahimovic sparkede liv i kampen og bragte Sverige foran 1-0 små 10 minutter inden i anden halvleg.

Og det endda med et af slutrundens flotteste mål, hvor Milan-angriberen helflugtede et indlæg klokkerent i mål langt udefra.

Franskmændene ville uanset resultatet være sikre på at gå videre med engelsk sejr over Ukraine. Men derfor havde franskmændene stadig en førsteplads i gruppen at spille for.

Det virkede dog ikke, som om det kunne tænde Laurent Blancs mandskab, der savnede idéer og forfaldt til ineffektivt nips.

Derfor var det helt fortjent, at Sebastian Larsson fik lov at lukke opgøret med sin scoring til 2-0.

Alligevel må svenskerne altså sætte næsen hjemad, mens Frankrig kan se frem til et møde med de forsvarende mestre fra Spanien i kvartfinalen.

/ritzau/