Udland

Sveriges forsvar advarer om stadig russisk optrapning

Ruslands militære formåen i Østersøområdet bliver øget. Sveriges forsvar ikke får flere ressourcer.

Sverige Foto: Free/Colourbox

Sverige Foto: Free/Colourbox

Det svenske forsvar advarer om, at der vil ske en fortsat russisk oprustning i de kommende år. Imens bliver svenskernes eget forsvar reduceret.

I konklusionen på forsvarets analyser af sikkerhedssituationen frem til 2035 efterlyser det svenske forsvar langsigtede beslutninger. De skal kunne forbedre evnen til at identificere og håndtere stadigt mere komplicerede trusler mod Sverige.

- Totalforsvaret er i sin helhed ikke blot forsvaret i sig selv. I fremtiden må det forholde sig til både regulær og hybrid krigsførelse, hvor der bliver ført krig med mange forskellige midler.

Sådan lyder det fra kontreadmiral Jonas Haggren i en erklæring.

I et studie, som er offentliggjort på Forsvarets hjemmeside, bliver Sveriges situation sammenfattet i en række punkter.

Det konstateres, at Ruslands militære formåen i Østersøområdet ventes at blive øget efter 2020. Sveriges forsvar får derimod ikke flere ressourcer.

Et muligt angreb omkring Østersøen ventes også at ændre karakter.

- Derfor er det vigtigt i de kommende år at muliggøre langsigtet planlægning, mens vi samtidig bliver styrket her og nu, siger Jonas Haggren.

Det svenske forsvar fremhæver, at der er en udvikling mod mere nationalisme og mere protektionisme i mange europæiske lande.

Det kan ændre synet på det mellemstatslige samarbejde - også på forsvarsområdet.

Det svenske forsvar gør også opmærksom på usikkerheden omkring USA's rolle som garant for Europas sikkerhed. Der er uvished om amerikanernes fremtidige sikkerhedspolitiske linje.

/ritzau/TT

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.