Sverri Nielsen tager historisk medalje ved VM i roning

Færingen Sverri Nielsen vandt søndag sølv i singlesculler ved VM i roning efter kæmpe drama.

Sverri Nielsen (tv.) skrev sig søndag ind i dansk rosports historiebøger med VM-sølvet i Østrig. Foto: Helmut Fohringer/Ritzau Scanpix

Sverri Nielsen (tv.) skrev sig søndag ind i dansk rosports historiebøger med VM-sølvet i Østrig. Foto: Helmut Fohringer/Ritzau Scanpix

For første gang nogensinde har en dansk mand vundet en VM-medalje i roningens kongedisciplin, singlesculler.

Søndag roede færingen Sverri Nielsen, der repræsenterer Danmark, en fremragende finale ved VM i Østrig og snuppede sølvmedaljen efter et uhyggelig tæt race.

Faktisk var færingen sølle tre hundrededele af et sekund fra at snuppe guldet, som gik til tyskeren Oliver Zeidler, mens bronzen gik til Norges Kjetil Borch.

25-årige Sverri Nielsen havde aldrig tidligere været i en VM-finale, men han så ikke ud til at være hæmmet af nerver.

Han lagde hurtigt fra land og lå til en medalje fra start til slut i finalen, hvor fem af de seks både bejlede til en medalje på de sidste 250 meter.

Faktisk var den tyske guldvinder Zeidler helt nede på fjerdepladsen 500 meter fra mål, men han leverede en fremragende spurt.

På målstregen måtte målfoto afgøre guld og sølv, og der var kun et sekund fra den tyske guldvinder og ned til den hollandske båd på femtepladsen.

Sverri Nielsens præstation lover godt et lille års tid inden OL i Tokyo, hvor han på nuværende tidspunkt må regnes som en seriøs kandidat til en medalje.

Billetten til OL i Tokyo næste år havde Sverri Nielsen allerede sikret sig med kvalifikationen til finalen ved VM. Det skete med en andenplads i semifinalen.

Sverri Nielsen vandt World Cup-stævner i Poznan og Rotterdam op til VM i Østrig.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.