Sviatchenkos klub er truet af den totale blamage

Celtic er bagud 0-1 mod Lincoln Red Imps fra Gibraltar før returkampen i Skotland onsdag aften.

Brendan Rodgers Foto: Reuters/Russell Cheyne

Brendan Rodgers Foto: Reuters/Russell Cheyne

"Det værste resultat i klubbens historie".

Sådan rangerede britiske medier det 0-1-nederlag, som den danske landsholdsspiller Erik Sviatchenko og medspillerne i Celtic sensationelt løb ind i mod semiprofessionelle Lincoln Red Imps fra fodboldminiputten Gibraltar i sidste uge.

Men kritikken vil formentlig nå nye højder, hvis den skotske storklub ikke formår at vende resultatet til en sejr i returkampen i Champions League-kvalifikationen på hjemmebane onsdag aften.

- Vi var selvfølgelig skuffede i sidste uge, men der er flere grunde til, at det gik sådan. Når man spiller mod hold med 11 spillere bag bolden, kan det være svært, uanset hvem man møder, siger manager Brendan Rodgers til Celtics hjemmeside.

- Det var et skuffende resultat, men jeg har hele tiden følt, at det ville blive en helt anderledes kamp på hjemmebane, siger Rodgers, der fik den værst tænkelige debut på sidelinjen i sin nye klub med det pinlige nederlag i Gibraltar.

Celtic er fortsat kæmpefavorit til at komme videre til næste runde, men 0-1-resultatet rummer den faldgrube, at en Lincoln-scoring i returkampen vil sætte skotterne under hårdt pres.

- Hvis de scorer én gang, skal vi score tre, men jeg regner med, at vi laver mål. Hvis vi scorer først, vil det bringe dem på hælene, og vi får vores tilhængere med os, siger angriberen Leigh Griffiths til klubbens hjemmeside.

- Alle forventer, at vi spadserer hen over sådan nogle modstandere, men det er bevist tidligere, at det ikke er let, og én fejl kostede os dyrt i den første kamp, siger Griffiths.

De undertippede modstandere glæder sig til en ny styrkeprøve mod den formodede overmagt.

- Vi er midt i en drøm, siger Lincolns anfører, Roy Chipolina, til BBC.

- Al den medieopmærksomhed har været utrolig. Det er nyt for os, men vi nyder det, siger han.

Skulle det lykkes at fuldende sensationen, risikerer nogle af Lincoln-spillerne dog at løbe ind i problemer.

- Jeg har opbrugt al min specialorlov, så hvis vi går videre, skal jeg til at bruge af min ferie, siger Roy Chipolina, der arbejder som toldbetjent.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.