København

Svindelsigtet dansk OW Bunker-chef løsladt

Dansker mistænkt for millionsvindel sammen med mafiaen blev fredag løsladt fra varetægtsfængsel

Arkivfoto: Scanpix

Arkivfoto: Scanpix

KØBENHAVN:Den tidligere chef for OW Bunkers salg til offentlige kunder Lars Bohn blev fredag eftermiddag løsladt fra sin fængselscelle i Vestre Fængsel.

Han har været varetægtsfængslet siden 19. december, sigtet for svindel med olieleverancer i samarbejde med den italienske mafia.

- Jeg er på vej ud til fængslet for at hente ham nu og regner med, at han skal hjem og være sammen med sine forældre og sin søster, siger hans forsvarsadvokat, Peter Blinkenberg, til Ritzau.

Løsladelsen kommer efter en dialog mellem forsvarsadvokaten og de italienske myndigheder, der ellers kræver Lars Bohn udleveret.

Myndighederne i Italien mistænker danskeren for at have hjulpet en gruppe flådeofficerer og forretningsfolk med forbindelse til den romerske mafia-organisation Mafia Capitale med at snyde skattemyndighederne for 55 millioner kroner.

Svindlen skulle være sket i forbindelse med fiktive olieleverancer til den italienske flåde, men Lars Bohn nægter sig skyldig.

Han har hidtil afvist at tage ophold i Italien, mens sagen bliver efterforsket, men åbner nu op for eventuelt at rejse derned og lade sig afhøre af italiensk politi, hvis han får en garanti for, at han kan rejse hjem igen.

- Vi er i gang med at aftale med de italienske myndigheder, hvordan det praktisk kan foregå, men der er bestemt ikke truffet nogen beslutning om det endnu, siger Peter Blinkenberg.

Han forventer, at Lars Bohn bliver renset for anklagen om svindel, når først han har fortalt sin version til det italienske politi.

- Jeg har set bevismaterialet, og der er intet mod Lars i det. Der er ikke spor af de pengestrømme, som, de mente, uberettiget er tilfaldet Lars. Italienernes opfattelse af hans rolle og ageren har været misforstået fra starten. Han er uskyldig, siger han.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.