Svindeltiltalt oliedirektør fik bonus på fire millioner

Direktør i OW Bunker-datterselskab fik bonus på fire millioner kroner, oplyser anklager under ankesag.

Lars Møller stod i spidsen for OW Bunkers datterselskab i Singapore. Han blev sidste år idømt halvandet års fængsel for at have påført koncernen et tab på op mod en halv milliard kroner. Eksdirektøren ankede dommen til landsretten, der nu vurderer bevismaterialet. (Arkivfoto).

Lars Møller stod i spidsen for OW Bunkers datterselskab i Singapore. Han blev sidste år idømt halvandet års fængsel for at have påført koncernen et tab på op mod en halv milliard kroner. Eksdirektøren ankede dommen til landsretten, der nu vurderer bevismaterialet. (Arkivfoto).

VIBORG:Den tidligere oliedirektør Lars Møller fik i 2013 udbetalt en bonus på fire millioner kroner.

Det oplyser specialanklager Marie Tullin, da hun mandag i Vestre Landsret forelægger sagen mod den svindelanklagede direktør i OW Bunkers datterselskab i Singapore.

Han blev for et år siden idømt halvandet års fængsel for at have tilsidesat sine pligter og påført OW Bunker et tab på op mod en halv milliard kroner.

Det var ifølge Retten i Aalborg medvirkende til, at den nordjyske koncern, der solgte skibsbrændstof verden over, gik konkurs i november 2014.

Byretten fandt det bevist, at direktøren havde overskredet sin beføjelse til at indgå handler med en kreditramme på 10 millioner dollar.

Der blev ifølge byretten indgået handler for 90,2 millioner dollar, som ikke blev bogført i koncernens regnskabssystem.

Retten fandt derimod ikke beviser for, at direktøren handlede med et økonomisk incitament for øje.

Derfor blev Lars Møller frifundet for mandatsvig og dømt efter en mildere paragraf om at tilsidesætte sin pligt og påføre andre et formuetab.

Specialanklageren mener, at Lars Møller skal dømmes efter den oprindelige tiltale for mandatsvig, og oplysningen om en millionbonus skal ses i det lys.

Med en årsløn på to millioner kroner og en bonus på fire millioner gav det Lars Møller en samlet indtægt på seks millioner kroner i 2013.

Sagens hovedperson, den 45-årige tidligere oliedirektør, ankede byrettens dom til frifindelse.

Bagmandspolitiet kontraankede omvendt til skærpelse. I byretten var kravet fem års fængsel.

Da ankesagen blev indledt mandag formiddag, afviste Lars Møllers forsvarsadvokater, Anders Nemeth og Arvid Andersen, alle anklager.

Et af temaerne i ankesagen bliver ifølge forsvarsadvokaterne, om der overhovedet var en kreditramme, der lagde et loft over eksdirektørens beføjelser.

Udfaldet af sagen kan muligvis få betydning for, om private og professionelle investorer kan kræve erstatning fra den tidligere ledelse og kapitalfonden bag OW Bunker, Altor.

Der er indkaldt syv vidner, der skal afgive forklaring i sagen. Heraf er et vidne nyt i forhold til sagens behandling i byretten.

Sagen fortsætter tirsdag med den tiltaltes forklaring. Der ventes dom i sagen i næste uge.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.