Morsø

Svinefarm havde 60 procent for mange grise

Morsø Kommune havde valget mellem at politianmelde gården Øster Hunderup, men valgte tilgivelse og lovliggørelse. På onsdag vil udvalg for teknik og miljø diskutere sagen

Natur- og miljø-forvaltningens to medarbejdere må have haft en travl eftermiddag med at tælle grise på Øster Hunderup tirsdag 10. maj. 

Arkivfoto: Bo Lehm

Natur- og miljø-forvaltningens to medarbejdere må have haft en travl eftermiddag med at tælle grise på Øster Hunderup tirsdag 10. maj. Arkivfoto: Bo Lehm

EJERSLEV:Der måtte være 5690 smågrise ad gangen på gården Øster Hunderup ved Ejerslev. Ved en uanmeldt besigtigelse 10. maj i år talte to medarbejdere fra Landbrugsgruppen under Natur og Miljø-forvaltningen i Morsø Kommune det tilstedeværende antal grise i gårdens stalde op til 9416. Altså en overskridelse på 60 procent.

Gården var på det tidspunkt en del af konkursboet Mølhave. Morsø Folkeblad skrev 12. august om det usædvanlige sagsforløb, der mundede ud i, at kommunen valgte at se gennem fingre med overskridelsen og efter ansøgning fra kurator tildelte Øster Hunderup et tillæg til en miljøgodkendelse.

På onsdag 21. september får Morsø Kommunes udvalg for teknik og miljø en orientering om sagsforløbet, og det er på forhånd muligt at læse forvaltningens udlægning af sagen med præcise mængder af svin og de overvejelser, der blev gjort.

Udvalgsformand Meiner Nørgaard (DF) siger, at det ikke er udvalgsmedlemmer, der har bedt om redegørelsen for sagen, der gled ud af kommunens hænder med meddelelsen om tillægget til miljøgodkendelsen 8. juli, uden at der blev klaget over afgørelsen i den efterfølgende høringsfase hen over sommeren.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst