Svinemørbrad

Med parmaskinke og semitørrede tomater, hvidløgsfondante og tomattimiansky. Saute af porre og rødløg. Gulerod bagt med citronsmør og persille

Ingredienser: 700 g svinemørbrad 4 skiver parmaskinke 100 g semitørrede tomater 4 store bagekartofler 2 fed hvidløg 6 dl kalvesky (vand og terning kan også bruges) lidt tomatpure nogle kviste frisk timian 1 lille porre 1 stort rødløg 4 store gulerødder 1 citron 100 g smør hakket persille olivenolie kødsnor, tandstikkere eller lignende Svinemørbrad: Mørbraden pudses ren og brunes af. Der lægges et snit på langs, knap halvt igennem. Deri lægges parmaskinke og semitørrede tomater. Mørbraden snøres op eller lukkes med tandstikkere/kødnåle, krydres med salt og peber og steges i ovn ved 175 grader i ca. 20 min. - lad den trække i ca. 10 min. Anrettes i små medaljoner. Hvidløgsfondante: De fire bagekartofler skrælles og skæres ud som en stor firkant. Hvidløg og olivenolie blendes med lidt salt og peber. Kartoflerne vendes i olien og bages møre ved 160 grader i ca. 1 time. Tomattimiansky: Kalvesky reduceres til det halve, tomatpure tilsættes sammen med timiankvistene og reduceres til passende konsistens. Smages til med salt og peber. Husk at fjerne timianstilkene inden servering. Sauté: Porren renses og skæres i tynde ringe, rødløg skæres i halve ringe og ristes af i halvdelen af smørret og krydres med salt og peber. Gulerødder: Skrælles og halveres på langs. Gnides med resten af smørret og bages møre sammen med lidt citronsaft ved 160 grader i ca. 20-25 min. Til sidst rulles de i hakket persille.