Svineproducent blev blokeret af staten

Strid om et jordstykkes status satte nødvendig godkendelse i stå

Sagen ved retten i Holstebro falder måske til jorden. Arkivfoto

Sagen ved retten i Holstebro falder måske til jorden. Arkivfoto

THY-HANNÆS:Et millionkrav i en retssag i dag i Retten i Holstebro mod en svineproducent fra Thy, som har overproduceret, kan måske falde til jorden på grund af statslige myndigheders nøl med registrering af naturområder.

Anklagemyndigheden ved Midt- og Vestjyllands Politi har sat svineproducenten på anklagebænken for i årene 2006 til maj 2011 at have haft en samlet fortjeneste på godt 3,6 millioner kroner.

Baseret på en alt for stor produktion i forhold til miljøgodkendelsen for den pågældende ejendom.

Men en ansøgning allerede fra 2008 til at producere flere dyr blev sat i stå på grund af et såkaldt overdrev - et naturområde, som over en vis størrelse kræver en vis afstand til en svineproduktion.

Inden det lykkedes at få en opmåling og konstatering af arealets størrelse og få den ud af det statslige system igen, kunne miljøgodkendelsen endelig vedtages og produktionen blive lovlig fra maj 2011.

Denne strid om jord og ansøgningsfrister er blot en af de mange punkter i sagskomplekset, der også handler om hvor meget en landmand producerer og hvordan myndighederne beregner og kontrollerer.

Specialanklager Anette Nørby afviste flere af indsigelserne, da de var kommet sent i forhold til retssagen og ville ikke afvise, at sagen skal udsættes, da der ikke havde været tid til at efterprøve flere af indsigelserne, som blev fremlagt fra producentens forsvarer.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden