Svinkløv Badehotel skal genopstå i 2018

3
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Pressemøde om Svinkløv Badehotel. Foto: Michael Koch

Bestyrelsen bag Svinkløv Badehotel har besluttet, at det nedbrændte badehotel skal genopføres. Det skal åbne mellem påske og pinse 2018.

- Det er en 100 procent enig bestyrelse, der har besluttet, at Svinkløv Badehotel skal genopføres.

- Vi har evnen, viljen og økonomien til at få det til at ske, siger formand for fonden bag Svinkløv Steen Royberg på et pressemøde mandag i Aalborg.

Steen Royberg understreger, at det vil kræve meget arbejde - og ikke mindst samarbejde mellem fond, forsikringsselskab og kommunen - at få hotellet tilbage på benene.

Jammerbugt Kommune har ifølge formanden nedsat en taskforce med borgmester Mogens Gade (V) i spidsen, der skal støtte arbejdet.

Samtidig kan fonden fortælle, at de nuværende ejere af hotellet, Kenneth Toft-Hansen og Louise Toft-Hansen, vil fortsætte med at drive det.

- Vi er blevet utroligt opmuntrede og rørte over den store støtte, der har været til hotellet efter branden, siger Steen Royberg.

Sympati

Oven på branden har dusinvis af kendte og politikere været på banen med sympatitilkendegivelser.

- Blev godt nok ked af det, da jeg her til morgen hørte, at Svinkløv Badehotel er brændt ned, skrev statsminister Lars Løkke Rasmussen i et opslag på det sociale medie Instagram.

Her havde han delt et billede af sig selv og sin datter, Lisa Løkke Rasmussen, foran det historiske badehotel.

Svinkløv Badehotel brændte ned til grunden sidst i september. Efterfølgende viste efterforskningen, at årsagen til branden var en defekt tørretumbler.

Hotellet blev opført tilbage i 1925 og har vel nok været landets mest berømte badehotel. Hotellets alder betød, at det ikke havde et sprinkleranlæg, der måske kunne have bekæmpet flammerne.

70 gæster opholdt sig på badehotellet, da brandalarmen lød. Alle nåede uskadte ud, inden flammerne omspændte det historiske hotel.

Bortset fra et anneks brændte hotellet, som i øvrigt var en af Danmarks største træbygninger, ned til grunden.

En genopbygning vil skulle igennem både en høring og vedtagelse af en ny lokalplan.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst