Svømme-boss: Intet er afgjort i sindssyg finale

Kun to svømmere kan realistisk set snuppe VM-guld i 200-meter bryst, vurderer sportschef Mikkel von Seelen.

Svømme-boss: Intet er afgjort i sindssyg finale

Rikke Møller Pedersen har kun en stor konkurrent om VM-guldet i fredagens finale i 200-meter brystsvømning.

Slår den 24-årige dansker rivalen fra Rusland, Yuila Efimova, så er guldet med stor sandsynlighed hjemme, vurderer sportschef i Dansk Svømmeunion, Mikkel von Seelen.

- Der er intet, der er afgjort endnu. Når Efimova svømmer så hurtigt, så er det selvfølgelig et signal om, at det ikke er afgjort, og det bliver et sindssygt løb med de to på bane fire og fem,

- Det er de to, som kommer til at kæmpe om guldet. Der er ikke nogen af de andre, der kan være med på det niveau, de har lagt for dagen, siger Mikkel von Seelen.

Rikke Møller Pedersen satte i semifinalen verdensrekord i tiden 2.19,11 minutter, mens Efimova var 74 hundreddele af et sekund langsommere. I finalen kan en ny rekord være i vente.

- Det er svært at sige, men det er da ikke umuligt, for når hun kan gøre det i dag, hvorfor skulle hun så ikke kunne gøre det igen fredag.

- Det anser jeg ikke som umuligt, men nu har hun verdensrekorden, og det vigtigste i finalen er at slå hænderne først i væggen, siger Mikkel von Seelen.

- Det så ud som om, begge gav sig fuldt ud i dag. Jeg tror også, at Efimova gik efter at tage verdensrekorden lige efter Rikke.

- Umiddelbart ligger de tæt op ad hinanden, men med et lille plus til Rikke, konkluderer Mikkel von Seelen.

- Det var ret tydeligt, at hun prøvede lykken. Hun vendte i tiden 1.07. Det er der ikke ret mange kvinder, der kan. Så det var ret tydeligt, at der var noget meget stort i vente

- Hele hallen stod op og råbte hende ind på en verdensrekord. Det var en stor oplevelse at være i hallen og fedt at se. Det var en meget stor præstation, mener sportschefen.

Danmark har ikke slået en verdensrekord i en olympisk disciplin siden Knud Gleie i 1952, skriver pol.dk. Knud Gleie slog dengang pudsigt nok også verdenskorden i samme disciplin - 200-meter bryst.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.