Svømmechef er tilfreds efter medaljenul

Elitechefen i Dansk Svømmeunion mener, at det trods manglen på medaljer har været et godt OL i London.

Svømmechef er tilfreds efter medaljenul

Det nemme regnestykke, når man skal gøre svømmernes bidrag til det danske OL-resultat op, er selvfølgelig at tælle medaljerne.

Dem er der ikke vundet nogen af, selv om målsætningen lød på to af slagsen. Alligevel mener Dansk Svømmeunions elitechef godt, at man kan glæde sig over de danske præstationer.

- Vi mangler selvfølgelig en medalje, og det er ikke godt nok. Men vi nåede i otte finaler, hvilket er fire gange så mange som ved OL i Beijing. På den liste er vi niendebedste nation sammen med Tyskland og Holland.

- Vi havde også fem svømmere i individuelle finaler, hvor vi i Beijing kun havde to, siger Lars Sørensen.

Statistikken viser samtidig, at de danske svømmere har slået 11 nationale rekorder undervejs, hvilket kun USA kan matche.

Alt i alt mener elitechefen derfor godt, at man kan tale om dansk succes.

- Målet for Dansk Svømmeunion er at skabe verdensklassesvømmere. Og det viser OL, at vi er i stand til. Så har der været noget uheld, men det ødelægger ikke det overordnede billede, siger han.

Danmark opnåede to fjerdepladser og en femteplads. Lotte Friis blev henholdsvis nummer fire i 400 meter fri og nummer fem i 800 meter fri.

Rikke Møller Pedersen blev nummer fire i 200 meter bryst i en tid, der ville have givet hende guldmedalje ved OL i Beijing for fire år siden.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.