Svømmechef om dansk OL-guld: Det fås ikke større

Sportschef Lars Green Bach havde stillet sig tilfreds med en finaleplads til guldvinderen Pernille Blume.

Pernille Blumes OL-guldmedalje på 50 meter fri er ikke blot en overraskelse for almindeligt svømmeinteresserede. Også i den øverste top i Dansk Svømmeunion måber man over den imponerende bedrift i svømmebassinet i Rio natten til søndag.

Sportschef Lars Green Bach erkender blankt, at han ikke havde regnet med at se den 22-årige dansker øverst på sejrsskamlen.

- Det var ikke det, vi gik ind med forventningerne til. Målsætningen for hende var at svømme finale.

- Men det var en stor oplevelse. Det fås ikke større, siger Lars Green Bach efter at have overværet Blume vinde Danmarks første OL-guld i svømning siden 1948.

- Det har meget stor betydning, at vi kan vise verden, at Danmark også kan præstere i svømning. Det fås ikke større i svømning end at vinde guld ved OL, påpeger sportschefen.

Historien bliver kun endnu bedre af, at Blume sidste år egentlig havde stoppet karrieren, efter at hun havde mistet svømmelysten.

- Det handler om at finde svømmeglæden, og det er det, hun har gjort. Dermed hviler hun mere i sig selv, siger Lars Green Bach.

- Hun har fokuseret meget stærkt på 50 meter, både til træning og i den formtopning, hun har lavet frem mod OL. Det er en stor glæde, at alle brikkerne falder på plads i det sekund, de skal, siger svømmechefen.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.