Svømmehal blev oversvømmet

Pumper gik i stykker i Feriecenter Rødhus, der skal renoveres for 300.000 kroner

Gulvarealerne ved svømmebassinet var oversvømmede på grund af defekte rør. Der skal nu renoveres for 300.000 kroner. 

Arkivfoto: Torben Hansen <i>Pressefotograf Torben Hansen</i>

Gulvarealerne ved svømmebassinet var oversvømmede på grund af defekte rør. Der skal nu renoveres for 300.000 kroner. Arkivfoto: Torben Hansen Pressefotograf Torben Hansen

RØDHUS:En uge før, at badelandet i Feriecenter Rødhus lukkede ned for sæsonen, gik et par pumper i stykker. Et rør var sprunget læk og havde overbelastet systemet. Embedslægen kontaktede kommunens tilsynsansvarlige, som mandag 12. oktober i efterårsferien kunne konstatere, at gulvet ved svømmebassinet var overbegroet af grønne alger, fordi der havde ligget vand der weekenden over.

- Rengøringen var utilstrækkelig. Selve svømmebassinet er lukket ned, indtil der atter er rengjort, siger Charlotte Christensen, Team Vand & Natur, Jammerbugt Kommune.

I følge Susanne Hallermund, indehaver af Feriecenter Rødhus, vil badelandet ikke genåbne før til påske næste år. Bassinområdet er ikke rengjort, da hun vurderer, at det vil koste 10.000 kroner og ikke ville nytte noget. Badelandet skulle alligevel sæsonlukke og trænger til en større renovering. Rørsystemer og pumper er slidte og skal nu efterses med videokamera, hvilket godt kan tage noget tid, da der er cirka to kilometer rørsystemer.

- Det er ikke helt som en stoppet håndvask. Vi har rigtigt mange rørsystemer, så det kan ikke bare sådan lige løses i løbet af et par dage, siger Susanne Hallermund.

Hun vurderer, at det formodentlig vil løbe op i omkring 300.000 kroner at få foretaget de nødvendige undersøgelser og renoveringer.

Feriecenter går fremad

Indehaveren fortæller, at det generelt går fremad for Rødhus Feriecenter, som hun overtog i januar 2013. De tilknyttede feriehuse husede tidligere asylansøgere. De er nu renoverede af ejerne, som er forpligtet til at udleje gennem centeret.

Der er god belægning, men endnu er der ikke helt sammenhæng mellem arbejdsindsats og bundlinje, fortæller Susanne Hallermund.

- Der er mange renoveringsopgaver. Det går som forventet, men det er en langsigtet investering. Vi forventer at have mere balance i tingene i løbet af de næste to år, siger Susanne Hallermund.

Hun har på ingen måde fortrudt overtagelsen. Hun er meget fascineret af stedet og omgivelserne, som hun synes er meget autentiske. Hun vurderer også, at feriecentre generelt er i fremmarch, fordi det muliggør familier, venner og bekendte at booke ved siden af hinanden.

- Mange vil gerne booke ved siden af hinanden. Derfor har feriecentre med huse, der ligger i flok lettere ved udlejning, siger Susanne Hallermund.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.