Svømmerne får mere støtte

Team Danmark udvider den finansielle støtte

Mie Ø. Nielsen og de øvrige danske svømmere kan se frem til mere økonomisk støtte fra Team Danmark. Foto: Torben Hansen

Mie Ø. Nielsen og de øvrige danske svømmere kan se frem til mere økonomisk støtte fra Team Danmark. Foto: Torben Hansen

KØBENHAVN:Dansk Svømmeunion kan se frem til at få øget støtte frem mod OL i Rio om tre år.

I eftermiddag afholder eliteorganisationen Team Danmark bestyrelsesmøde, hvor Dansk Svømmeunion er indstillet til at modtage lidt over syv millioner kroner i år.

- Det er en stigning på et par hundredetusinde kroner, siger Team Danmarks direktør, Michael Andersen.

Årsagen til stigningen i forhold til sidste år er primært begrundet i øgede udgifter til trænerstaben bag de danske elitesvømmere.

Den afgåede Paulus Wildeboer er blevet afløst af to personer, briten Nick Juba som landstræner, mens australieren Shannon Rollason er ny cheftræner på elitecentret i København.

- Nu får vi både en national elitetræner og en landstræner, så det er den primære begrundelse, siger Michael Andersen.

Team Danmark er meget tilfreds med de danske svømmeres resultater i den seneste støtteperiode fra 2009-12, også selvom det uventet ikke blev til medalje ved OL i London sidste år.

- Svømmerne har i 2009-12 lavet rigtig gode resultater til både EM og VM på langbane, og jeg synes, de havde et godt OL.

- Vi kunne godt have brugt en medalje, men når man ser på, hvor mange finaler de kom i, så var det et rigtig godt OL, siger Michael Andersen.

Svømmeunionen bliver indplaceret som såkaldt verdensklasseforbund i støttekonceptet, der løber frem til 2016, hvor det næste OL bliver afholdt.

Badminton, cykling, håndbold, orientering, roning og sejlsport er de øvrige sportsgrene, som er indplaceret i denne kategori.

- Når vi kigger frem, er vi meget optimistiske. Der er et stort potentiale i dansk svømning. Vi har et VM i Barcelona til sommer, hvor jeg tror på gode resultater, og så er der EM på kortbane i december.

- Og når vi ser langt frem mod OL i 2016, har vi en tro på, at svømning kan vinde en eller to medaljer i Rio. Det er derfor, vi vælger at investere.

- Verdensklasseforbund skal tage medaljer til VM og OL, de forventninger har vi, siger Michael Andersen.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.