Svømmestjerne: Jeg var tæt på selvmord

Ian Thorpe hadede sit svømmeliv og kæmpede både med depression og druk

Svømmekarrieren tog så hårdt på Ian Thorpe. at han flere gange overvejede at tage sit eget liv. Foto: Scanpix

Svømmekarrieren tog så hårdt på Ian Thorpe. at han flere gange overvejede at tage sit eget liv. Foto: Scanpix

SYDNEY:Den australske svømmestjerne Ian Thorpe har hadet sit eget liv så meget, at han flere gange har overvejet at tage sit eget liv.

Det afslører den femdobbelte OL-guldvinder i en ny selvbiografi "This is me" - eller på dansk "Det er mig", hvor han fortæller, at han i flere år kæmpede med en snigende depression og problemer med druk.
- Jeg overvejede specifikke steder og måder, jeg kunne begå selvmord. Men jeg stoppede altid, fordi jeg indså, hvor dumt det var. Kunne jeg have taget livet af mig selv?
- Når jeg ser tilbage, så ved jeg det ikke, men der er dage i mit liv, som stadig kan få mig til at dirre, fortæller Thorpe i et uddrag fra bogen, som avisen Sydney Morning Herald har fået lov til at gengive.
30-årige Thorpe, der allerede som teenager var et svømmeikon, stoppede karrieren allerede i en alder af 24 år for at få et liv. Alle andre end ham selv var vilde med ham, når han befandt sig i svømmebassinet.
- Jeg kunne se, hvor meget alle andre fik ud af min svømning - venner, familie, trænere og folk. Australiere går amok, når man vinder guld.
- Det gjorde alle andre mennesker glade, men jeg havde det selv elendigt, siger Thorpe til Sydney Morning Harald.
Ian Thorpe gjorde comeback forud for sommerens OL i London, men det lykkedes ikke for Thorpe at kvalificere sig til legene. /ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.