Sydafrika bekræfter millionbidrag men nægter korruption

Præsidenten for det sydafrikanske fodboldforbund bekræfter overførsel på 10 millioner dollar.

Jack Werner - hvorfor fik han 10 mill. dollars fra Sydafrika? Foto: Shirley Bahadur/AP/POLFOTO

Jack Werner - hvorfor fik han 10 mill. dollars fra Sydafrika? Foto: Shirley Bahadur/AP/POLFOTO

I den verserende korruptionsskandale i det internationale fodboldforbund (Fifa) er det sydafrikanske fodboldforbund (Safa) mistænkt for at have bestukket sig til VM-slutrunden i 2010.

Det har Safa-præsident Danny Jordaan benægtet. Men han indrømmer nu, at forbundet har foretaget en overførsel på 10 million dollar (cirka 68 millioner kroner) til Concacaf, forbundet for Nord- og Centralamerika samt Caribien.

Betalingen faldt først kort inden selve slutrunden i 2010. Men FBI, som har foretaget anholdelserne blandt Fifa-topfolkene, finder det mistænkeligt, at en betaling i samme størrelsesorden blev udbetalt fra Fifa til den daværende Concacaf-præsident Jack Warner, da Sydafrika vandt afstemningen om værtskabet.

Det amerikanske forbundspoliti mener altså, at der kan være lavet en aftale om bestikkelse, men en aftale hvor pengene blev flyttet rundt på forskellige tidspunkter for ikke at vække mistanke.

Jack Warner er ligeledes tidligere Fifa-vicepræsident, men han blev suspenderet fra både Fifa og Concacaf i 2011 efter beskyldninger om korruption, og han er nu blandt de anholdte i sagen.

Danny Jordaan hævder, at pengene blev overført for at støtte udviklingen af fodbold under Concacaf, og han benægter fortsat enhver form for bestikkelse.

- Jeg har ikke betalt eller modtaget bestikkelse i hele mit liv, siger Jordaan til hjemlandets avis Sunday Independent ifølge DPA.

- Hvordan kan vi have bestukket os til stemmer, fire år efter vi havde vundet budrunden, spørger han retorisk.

Om der er sammenhæng mellem de to udbetalinger på omkring 10 millioner dollar henholdsvis fra Fifa til Jack Warner og fra Safa til Concacaf, vil de kommende undersøgelser afdække.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.