Udland

Sydafrikas kriminalitet er på retur

Årlige statistik i Sydafrika viser, at antallet af drab er konstant faldende fra år til år.

Sydafrikas kriminalitet er på retur

Sydafrikas voldelige kriminalitet er aftagende. Sidste år faldt antallet af drab med 3,1 procent til 43 dagligt. Men sexovergreb og voldtægter er fortsat meget udbredt, siger landets politiminister, Nathi Mthethwa.

Ifølge Mthethwa er antallet af drab faldet konstant siden ophævelsen af apartheidsystemet i 1994. For otte år siden skete der over 18.000 drab årligt, nu er det reduceret til 15.609.

- Med deltagelse af alle sektorer i samfundet kan vi få vendt udviklingen i kampen mod kriminaliteten, siger politiministeren.

Han konstaterer, at antallet af seksualforbrydelser forbliver meget højt.

- Det samlede antal sexforbrydelser faldt med 3,7 procent til 64.514 sidste år, siger Mthethwa, som også advarer om, at et stigene antal børn misbruges.

I Johannesburg er udviklingen vendt, så familier og virksomheder ikke længere flygter ud af byen fra gaderøverierne og generel lovløshed i det omfang, som det skete i 1990'erne.

Massive offentlige og private investeringer - og en hær af private sikkerhedsvagter - har stort set fjernet kriminaliteten fra gaderne.

Kriminaliteten er koncentreret i visse byer og områder, og omkring 80 procent af de drab, der finder sted, sker under særlige omstændigheder, hvor de involverede kender hinanden.

Sydafrika har i årtier været nævnt blandt de lande i verden, hvor der sker flest drab, bortførelser, voldtægter og røverier. Men der har været forbud mod at offentliggøre statistikker om kriminalitet, fordi de efter regeringens opfattelse var "fejlagtige".

/ritzau/AFP

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.