Sydamerikanere anmoder om 48 lande til VM i Qatar

Ti sydamerikanske lande vil udvide VM til 48 lande fra 2022. Fifa-præsident er positiv over for idéen.

Conmebol-præsident Alejandro Dominguez foreslår, at VM-slutrunden allerede udvides til 48 lande i 2022. Foto: Scanpix/Eitan Abramovich

Conmebol-præsident Alejandro Dominguez foreslår, at VM-slutrunden allerede udvides til 48 lande i 2022. Foto: Scanpix/Eitan Abramovich

I 2026 bliver VM-slutrunden udvidet fra 32 til 48 nationer.

Står det til medlemmerne i Det Sydamerikanske Fodboldforbund (Conmebol), så bør udvidelsen allerede ske fra 2022, hvor VM spilles i Qatar.

Derfor har Conmebol med præsident Alejandro Dominguez i spidsen sendt en skrivelse til Det Internationale Fodboldforbund (Fifa) og anmodet om, at VM-slutrunden udvides allerede fra 2022.

- Vi tænker stort, og vi ønsker retfærdighed, og fordi vi ønsker, at I og alle andre tænker stort, så foreslår jeg, at VM i 2022 bliver spillet med 48 lande, siger Alejandro Dominguez ifølge Reuters.

Udmeldingen kommer i forbindelse med Conmebols årlige konference, der denne gang afholdes i Buenos Aires.

Fifa besluttede i fjor, at VM udvides fra 2026, hvor der så skal spilles i 16 grupper med tre hold i hver.

Fifa-præsident Gianni Infantino har været en stor fortaler for emnet generelt, og han gik i 2015 til valg med en VM-udvidelse som et springende punkt for at få flere mindre nationer med til slutrunderne.

Den umiddelbare reaktion fra Fifa-bossen er da også positiv.

- Det er en meget interessant idé. Vi skal selvfølgelig undersøge, om forslaget kan gennemføres, om det kan lade sig gøre, og om andre er enige.

- Det er ikke en beslutning, som Fifa-præsidenten tager alene sammen med Conmebol, men selvfølgelig vil vi undersøge det.

- Jeg mener virkelig, at det lyder interessant. Vi vil undersøge det seriøst, og hvis det er muligt, hvorfor så ikke?, siger Infantino ifølge AP.

En udvidelse til 48 deltagende hold vil ifølge AP betyde, at Qatar kan blive nødt til at dele slutrunden med et andet land, og Fifa vil blandt andet undersøge, om det er muligt at spille yderligere 16 kampe i Qatar i 2022.

Conmebol har i øjeblikket fem VM-pladser, som de sydamerikanske lande kæmper om i kvalifikationen.

Værtsnationen for VM-slutrunden i 2026 bliver udpeget i juni.

Her forsøger Marokko at få slutrunden, mens også USA, Mexico og Canada er gået sammen om et fælles bud på at arrangere VM.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.