Sydbank lukkede Morantis kredit

Et opsagt banklån var årsag til, at Moranti Business Services - tidligere LN Eurocom - gik konkurs

Arkivfoto: Henrik Bo

Arkivfoto: Henrik Bo

AALBORG:Det var selskabets bankforbindelse, der opsagde sin kredit over for Moranti Business Services A/S, tidligere LN Eurocom.

- Da selskabet ikke kunne betale lønninger til de ansatte, blev telemarketingvirksomheden torsdag erklæret konkurs, siger advokat Nicolai Dyhr, der er kurator i konkursboet efter Moranti Business Services, der nu hedder Selskabet af 27. oktober 2016 IV A/S under konkurs.

Konkursen skete på foranledning af banken, der har et virksomhedspant til sikkerhed for sit engagement.

Ifølge NORDJYSKEs oplysninger var det Sydbank, der var bankforbindelse for Moranti Business Services, og som dermed fremtvang konkursen.

Gransker tvivlsom handel

Under torsdagens møde i Sø - og Handelsrettens skifteafdeling kom det frem, at der forud for konkursen er sket en transaktion, som Nicolai Dyhr nu gransker.

- Det blev oplyst over for retten, at Tom Østergaard (der ligesom Martin Rahbek ejer 50 procent af virksomheden, red.) havde overtaget it-konsulentdelen i Moranti, siger han.

En sådan transaktion kan være helt i orden, men kurator har pligt til at sikre sig, at handlen ikke er sket til en så lav pris, at de, der har penge til gode i konkursboet, er blevet snydt.

- Der er tilsyneladende ikke udarbejdet nogen overdragelsesaftale, og Tom Østergaard har angiveligt ikke betalt noget for de aktiviteter, han har overtaget og placeret i et nystiftet selskab ved navn NaviTech A/S, konstaterer Nicolai Dyhr.

Samtidig med konkursen i Moranti Business Services er også Selskabet af 27. oktober 2016 II ApS - tidligere Moranti Holding - der også er ejet af Martin Rahbek og Tom Østergaard, gået konkurs.

Nicolai Dyhr har endnu ikke overblik over aktiver og passiver i de konkursramte selskaber.

Det har ikke været muligt at få kontakt til Martin Rahbek.

Prøver at finde en ny ejer

Med konkursen i Moranti Business Services står en række medarbejdere i Aalborg, Aarhus og København nu uden arbejde.

Nicolai Dyhr har kontaktet en række konkurrenter og mulige investorer for at finde en køber til aktiviteterne og de ansatte i Moranti, der vil blive solgt til højstbydende.

Det har indtil videre ikke været muligt at fremskaffe likvider til at betale lønningerne her ved månedsskiftet med. Lønmodtagernes Garantifond er informeret om konkursdekreterne.

- Gør sagen mere simpel

Moranti Business Services, der nu er konkurs, er selv stiftet på ruinerne af LN Eurocom, som gik konkurs for seks måneder siden.

Her har kurator Peter Krarup ligget i strid med Lønmodtagernes Garantifond. Fonden mener, at der var tale om en virksomhedsoverdragelse, da Moranti Business Services overtog medarbejdere fra LN Eurocom, og så er det Moranti Business Services, der skal dække medarbejdernes ubetalte lønkrav.

- Men med konkursen i Moranti Business Services er der jo heller ikke mulighed for at få løn herfra, og så er der under alle omstændigheder tale om, at Garantifonden på normal vis kan garantere de ansattes lønkrav, siger han.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.