Sydkorea får ny premierminister efter færgetragedie

En tidligere højesteretsdommer bliver ny premierminister i Sydkorea oven på færgetragedien.

Sydkoreas præsident, Park Geun-hye, udnævner en tidligere højesteretsdommer som landets nye premierminister, skriver Reuters.

27. april trak den tidligere premierminister Chung Hong-won sig efter massiv kritik af regeringens håndtering af færgekatastrofen 16. april, der har kostet mindst 300 mennesker livet.

Den nye premierminister, Ahn Dai-hee, skal ifølge præsidentens talsmand stå for en reform af regeringens bureaukrati.

Samtidig har chefen for Sydkoreas efterretningstjeneste torsdag trukket sig fra sin post.

Det sker efter, at præsidenten mandag valgte at opløse landets skarpt kritiserede kystvagttjeneste, fordi redningsaktionen slog fejl. Park Geun-hye indrømmede ved samme lejlighed, at ansvaret for den dårlige håndtering af ulykken ultimativt ligger hos hende.

Den tidligere premierminister erkendte i slutningen af april, at den langsomme og mangelfulde redningsindsats efter færgeulykken har kostet liv.

Færgekatastrofen er blandt de værste i Sydkoreas historie. Færgen Sewol havde 476 mennesker om bord, da den kæntrede og sank. Heriblandt var 339 skoleelever og lærere.

Færgens kaptajn og flere højtstående besætningsmedlemmer er blevet tiltalt for manddrab, fordi de forlod færgen og efterlod passagererne.

/ritzau/Reuters

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst