Udland

Sydkorea nedtoner atomtrussel fra Nordkorea

Sydkorea vender på en tallerken - Nordkorea forbereder alligevel ikke sin fjerde atomprøvesprængning.

Sydkorea nedtoner atomtrussel fra Nordkorea

Det ser alligevel ikke ud til, at Nordkorea forbereder en fjerde atomprøvesprængning i den nærmeste fremtid.

Det slår Sydkoreas forsvarsministerium fast mandag, efter den sydkoreanske regering har gransket sine efterretningsoplysninger om Nordkoreas atomprogram.

- Vi har nu fået klarlagt, at der ikke er unormale arbejdsgange, der kunne indikere, at Nordkorea i den nærmeste fremtid vil gøre alvor af en atomprøvesprængning, siger en talsmand for forsvarsministeriet i Seoul.

For få timer siden var tonen dog en anden.

Således sagde den sydkoreanske genforeningsminister, Ryoo Kihl-jae, at nordkoreanerne har vist tegn på, at det kommunistiske styre i nord meget vel kunne være i gang med at forberede en ny atomprøvesprængning.

Ryoos kommentar var en opfølgning på udtalelser fra en sydkoreansk embedsmand, der citerede oplysninger om, at der havde været øget aktivitet i området, hvor Nordkoreas tre tidligere prøvesprængninger har fundet sted.

Styret i Kina har mandag sagt, at det ønsker en fredelig løsning på den tilspidsede situation på den koreanske halvø.

Situationen er de seneste dage spidset yderligere til. Nordkorea har sendt den ene trussel efter den anden rettet mod omverden.

Fredag sagde det nordkoreanske styre, at det efter 10. april ikke længere kan garantere sikkerheden for internationale diplomater bosiddende i Nordkorea.

Nogle iagttagere mener ifølge BBC, at den skingre retorik for en stor dels vedkommende er beregnet til at afstive landets unge, uerfarne leder, Kim Jung-un, i forhold til landets egen befolkning.

Den stigende spænding i regionen har desuden medført, at den øverstkommanderende for de amerikanske styrker i Sydkorea, general James Thurman, aflyste en planlagt rejse til Washington.

/ritzau/Reuters

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.