Udland

Sydkorea svarer Nordkorea igen med højlydt propaganda

Efter Nordkoreas prøvesprængning vil Sydkorea igen sende propaganda ud med store højttalere i grænseområdet.

Sydkorea genoptager sine højlydte propagandaudsendelser rettet mod nabolandet Nordkorea, skriver nyhedsbureauet Yonhap ifølge Reuters.

Propagandaen skal udsendes via kæmpemæssige højttalere, der skal sende lyd ind over den svært bevogtede grænse til Nordkorea.

I højttalerne vil der være anti-nordkoreanske udsendelser, der skal oplyse borgere i Nordkorea om Sydkoreas syn på styret.

Beslutningen om at udsende propagandaen kommer efter Nordkoreas prøvesprængning af en nuklear bombe onsdag, som, hævder Nordkorea, er en brintbombe.

Sprængningen var en "alvorlig krænkelse", lyder det fra en embedsmand, Cho Tae-Yong, fra den sydkoreanske præsidents kontor ifølge Reuters.

- Vores militær er i fuldt beredskab, og hvis Nordkorea provokerer, vil der være en straf, siger Cho Tae-young i en erklæring.

Propagandaudsendelserne foregik også i august sidste år efter en landmineeksplosion, hvor to sydkoreanske soldater blev dræbt i den demilitariserede zone mellem de to lande.

Sydkorea anklagede dengang Nordkorea for landminerne og startede kort efter propagandaudsendelserne.

Det førte til to højspændte uger, hvor begge lande affyrede skud mod hinanden.

I slutningen af august forhandlede Nord- og Sydkorea sig frem til en aftale, hvor Sydkorea lovede at stoppe de højlydte propagandaudsendelser rettet mod Nordkorea.

Aftalen blev indgået efter to døgn med intense forhandlinger mellem landene, som også erklærede, at man forsat ville forhandle om genforening af familier.

Men nu er den årelange konflikt altså igen optrappet mellem de to lande.

/ritzau/Reuters

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.