Sydkoreanerne har gjort dansk OL-bueskytte bedre

Maja Jager er rykket til Sydkorea for at blive en bedre bueskytte. Et halvt års træning har givet resultat.

Sydkoreanerne har gjort dansk OL-bueskytte bedre

Bueskytten Maja Jager leverede en flot score på 1351 og blev nummer otte, da de kvindelige recurve-skytter mandag afviklede kvalifikationen til dette års VM i tyrkiske Belek.

Det er dansk rekord, og dermed er der allerede tegn på, at det har kunnet betale sig for fynboen at flytte mange tusinde kilometer østpå - til bueskydningsmekkaet Sydkorea - for at blive endnu bedre.

Siden marts har hun ud over at lære det sydkoreanske sprog også trænet under ledelse af den navnkundige Kim Hyung-Tak, en legende i sporten.

- Jeg kan mærke, at jeg har rykket mig lidt allerede. Vi har ændret nogle tekniske punkter i min skydning, og jeg træner også mere, end jeg gjorde før.

- Derhjemme har jeg trænet meget alene, men her er der træner på hver dag, og det giver også mere kvalitet i træningen, ligesom det også er meget inspirerende, at man har nogle rigtigt dygtige skytter at skyde med, siger Maja Jager.

Hun er glad for at have taget chancen og ser frem til endnu bedre forhold, når hun begynder på universitetet til marts.

Her er skydningen integreret i undervisningen, hvilket vil betyde endnu flere træningstimer og forhåbentlig endnu et niveauløft på vej mod de egentlige fikspunkter.

- I år har egentlig mest været et udviklingsår. Det er først VM i 2015 og OL i 2016, der er målet, siger Maja Jager.

Hun har med den gode kvalifikationsskydning et gunstigt udgangspunkt inden knockoutfasen.

Også i holdkonkurrencen ser det fornuftigt ud for det danske hold, der aldrig er blevet så højt placeret i kvalifikationen som den syvendeplads, holdet har opnået.

- Jeg håber på en top-otte-placering. Det burde være muligt, siger Maja Jager.

Danmark nåede også blandt de otte bedste nationer ved OL i London sidste år, men måtte give fortabt mod Sydkorea i kvartfinalen.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.