Syg Anna er et trækplaster

Mange benyttede efterårsferien til at kigge inden om hos den 36-årige orangutang

4
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Dyrlæge Gert Hansen (til venstre) og zoolog Jens Lilleør - var godt tilfredse med orangutangens tilstand under dagens besøg.

Aalborg Zoos 36-årige orangutang fik medfølende blikke fra de mange, som i går besøgte Aalborg Zoo i forbindelse med efterårsferien. Anna er alvorligt syg, stod der ved indgangen til abehuset i Aalborg Zoo. Men indenfor viste det sig, at patienten var i god bedring. Op til weekenden var flere så småt ved at indstille sig på en snarlig afsked med orangutangen, som havde fået suget 20 liter væske ud af en cyste i bughulen og fjernet et stykke tarm, som cysten havde presset sammen. Dyrlæge Gert Hansen, Gistrup Dyreklinik, som havde tilset patienten daglig i de seneste otte dage, så i går positivt på situationen. Anna er nemlig begyndt at spise, hvad hun ikke har gjort i 14 dage. Det var det, der var anledning til personalets bekymring. I første omgang troede man, at hun var gravid, men det viste sig at være en cyste. Vævsprøver er nu sendt til laboratorieundersøgelse, og der er endnu ikke kommet svar. Gert Hansen vil ikke udelukke, at det kan være en forholdsvis uskyldig ovariecyste. Beriget kost og fløde Patienten er nu sat på næringsberiget kost og rigelig med fløde. Med slunkent maveskind og lidt matte øjne betragtede hun således de mange, der besøgte hende på sygelejet. Anna bød således på en ekstra oplevelse for de mange familier, som benyttede det flotte efterårsvejr til en tur i zoo, og mange havde madpakker med, som de hyggede sig med undervejs. I det nye anlæg i den afrikanske landsby var der udsat tre dværgmangustere - to hunner og en han, som man med tiden håber på bliver til en flok på omkring 15. Dværgmangusterne lever i det østlige og sydlige Afrika, og har i Aalborg Zoo fået et anlæg, specielt til dem med varme i træstammerne og på stenene rundt omkring, så de har steder at færdes året om. Uden for girafhuset charmerede den senest fødte girafkalv fra 2. oktober med sin fløjlsbløde øjne og lange ben. Kalven, en tyr, har endnu ikke fået navn. Ønskede man større udfordringer end blot at gå rundt og kigge, var der mulighed for at drage på ekstrem ekspedition med information om, hvordan dyrene tilpasser sig ekstreme klimaforhold.