Syg i sommerferien: Husk at melde det til chefen

Hvis du er så uheldig at blive syg i din sommerferie, er ferien ikke nødvendigvis spildt.

Arkivfoto: Colourbox
Sygdomme 12. juli 2018 10:16

SYGDOM: Du har nemlig ret til erstatningsferie, som du kan holde på et senere tidspunkt i ferieåret. Det betinger dog, at du har været syg i mere end fem dage.

De første fem sygedage under din ferie bliver betragtet som en karensperiode - altså et antal sygedage, som du ikke får erstatningsferie for.

Men det er alligevel vigtigt, at du ringer til din chef og melder dig syg på din første sygedag, fortæller Michael Møllegaard Jessen, advokat i fagforeningen HK.

- Vi oplever nogle gange, at folk bliver syge og rent faktisk opfylder kravet om erstatningsferie, men de ringer først til chefen på den femte sygedag. Den går ikke, siger han.

Sygemelder du dig ikke på den første sygedag i ferien, kan du ikke få erstattet de sygedage, du har haft, inden du sygemeldte dig.

Melder du dig til gengæld syg på førstedagen, kan du få erstattet de feriedage, som du har været syg ud over karensperioden på de fem dage.

Og de fem sygedage, som udgør karensperioden, behøver ikke at ligge i forlængelse af hinanden.

Bliver du eksempelvis syg på dag 2, 3, 4 og 5 af din sommerferie og igen på dag 10 og 11, kan du få erstatningsferie fra den sjette sygedag og fremefter, oplyser Djøf.

Man tæller sygedagene sammen for hele ferieåret, så hvis du har været syg i fem dage i din sommerferie, kan du få erstatningsferie fra din første sygedag i din efterårsferie eller vinterferie.

Du skal huske at kontakte din læge, så snart du bliver syg, så du kan få en lægeerklæring. Du skal ofte selv betale for den.

Og har du booket en ferie i den periode, du er syg, er det bare ærgerligt.

- Sygemelder man sig i sin ferie, må man ikke tage ud at rejse, for det kan stå i vejen for helbredelsen, siger Michael Møllegaard Jessen.

Bliver du rask, inden din ferie er forbi, skal du huske at melde dig rask, så din chef ved, hvor mange feriedage du har brugt på at være syg.

Når du er rask, skal du også meddele din arbejdsgiver, om du vil holde din resterende ferie, eller om du vil genoptage arbejdet.

Hvis du har ret til erstatningsferie, skal du aftale med chefen, hvornår du kan holde den.

- Ofte kan det lade sig gøre at holde erstatningsferien i forlængelse af den planlagte ferie, men det kommer helt an på arbejdspladsen, siger Michael Møllegaard Jessen.

Syg inden ferien

/ritzau fokus/

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...