Mangelfulde brysttjek koster sygehusdirektør i Ringsted jobbet

Ni kvinder har fået konstateret kræft efter fornyet undersøgelse i sag om mangelfulde brystundersøgelser.

Gennem fire år fik kvinder mangelfulde brystundersøgelser på Ringsted Sygehus. Det har nu kostet sygehusdirektøren jobbet. (Arkiv).

Gennem fire år fik kvinder mangelfulde brystundersøgelser på Ringsted Sygehus. Det har nu kostet sygehusdirektøren jobbet. (Arkiv).

RINGSTED:Sygehusdirektør på Ringsted Sygehus Vagn Bach har onsdag på et ekstraordinært møde i Region Sjælland redegjort for, hvad der er sket i en sag om mangelfulde brystundersøgelser på sygehuset.

Hans forklaringer har dog ikke været nok til, at han kan beholde sit job som sygehusdirektør.

Det oplyser formand i Region Sjælland Heino Knudsen (S).

- Et enigt forretningsudvalg mener ikke, at sygehusdirektør Vagn Bach har levet op til det ansvar og de pligter, han har som direktør, siger han.

- Derfor har direktionen taget de nødvendige skridt, som betyder en afskedigelse af Vagn Bach, siger Heino Knudsen.

Det ekstraordinære møde blev holdt i forretningsudvalget. Det handlede om sagen, hvor hundredvis af kvinder med mulig brystkræft fik mangelfulde undersøgelser på sygehuset.

Vagn Bach forlod mødet efter to timer, da klokken var 13. Her havde han ifølge Jyllands-Posten ingen kommentarer, og han kunne kun vente på, at politikerne drøftede, hvad næste kapitel i sagen skulle være.

I december sidste år oplyste Region Sjælland, at der i en periode på fire år fra 2013 blev udført mangelfulde undersøgelser.

Vagn Bach fik efter eget udsagn besked om de mangelfulde undersøgelser, cirka et år før Region Sjælland oplyste det - nemlig i januar 2018.

I Jyllands-Posten er det kommet frem, at Ringsted Sygehus for at "spare lægetimer og undersøgelsestid" undlod at give hundredvis af kvinder med mistanke om brystkræft den undersøgelse, som de havde krav på.

Foreløbig ni kvinder, som mellem 1. januar 2016 og 24. maj 2017 fik den mangelfulde undersøgelse, har ved nye undersøgelser fået konstateret brystkræft.

Der vil nu blive taget hånd om alle de berørte kvinder, oplyser Heino Knudsen.

- Vi udvider de hjælpelinjer, vi har, så kvinderne kan få rådgivning til at klage og få erstatning. Kvinder med brystkræft tilbydes samtaler og vejledninger, krisehjælp og psykologbistand. Vi skal hjælpe de kvinder videre, siger Heino Knudsen.

Sygehuset har indkaldt 735 kvinder til nye undersøgelser.

Styrelsen for Patientsikkerhed og en sundhedsjurist har på baggrund af en skrivelse fra en overlæge fra sygehusets radiologiske afdeling til styrelsen fastslået, at læger på sygehuset brød reglerne om journalføring.

Region Sjælland har oplyst, at flere kvinders journaler skal undersøges. Det gælder for journaler, der går tilbage til marts 2013, hvilket drejer sig om 8700 kvinders journaler.

Ifølge Heino Knudsen vides det endnu ikke, hvornår en ny sygehusdirektør kan være på plads.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.