Danmark

Sygehuse skal også betale for aflysninger

Region Midtjylland vil overveje, om patienterne skal kompenseres, hvis sygehuset aflyser en behandling.

Sygehuse skal også betale for aflysninger

Patienter kan måske se frem til en kontant gevinst, hvis sygehuset akut aflyser en planlagt operation.

Region Midtjylland vil overveje, om patienterne skal kompenseres i forlængelse af, at regionen indfører gebyrer for patienter, der udebliver fra en aftale på sygehuset.

- Det er klart, at vi bliver nødt til at diskutere, om det også skal gå den anden vej, når vi nu indfører en gebyrordning for patienterne, siger førstenæstformand Bente Nielsen (SF) i Region Midtjylland til Berlingske.

Både Region Midtjylland og Region Syddanmark vil køre forsøg med gebyrer for sløsede patienter, der udebliver fra undersøgelser og behandlinger.

I Region Syddanmark skal det koste 500 kroner at udeblive, mens Region Midtjylland endnu ikke har lagt sig fast på beløbet.

Lægerne og Danske Patienter udtrykker skepsis for gebyret for patienterne, men direktøren for Dansk Sundhedsinstitut, Jes Søgaard, er dog ikke helt så bekymret og kan godt se fordelene ved ordningen.

- Det irriterer jo systemet, når folk ikke dukker op, så fordelene ved ordningen er ret oplagte. Spørgsmålet er så om ulemperne er større end fordelene. Der er jo temmelig meget administrativt, der skal på plads, som sygehusene lige nu ikke er gearede til, sagde han til Ritzau i april.

/ritzau/