Børnepasning

Sygehusmad begejstrer børnehavebørn

HJØRRING:Klar suppe med boller ryger ned med velbehag hos børnene i Børnehaven Aage. Hver onsdag leverer Sygehus Vendyssel i Hjørring mad til børnehaven, og ordningen er til gensidig glæde for alle parter. Forældrene slipper for den ulidelige madpakke, sygehuset udnytter en del af deres overkapacitet og børnene - ja, de har fået smag for mad, som de tidligere har sagt nej til hjemme hos forældrene. Det var en temadag i efteråret om mad til børn i institutioner, der satte gang i de små grå hos cheføkonoma på Sygehus Vendsyssel, Inger Vaskjær. Hun mente, at det var en god idé at bruge køkkenets ressourcer og tilbyde børnene et ordentlig måltid mad midt på dagen. Derfor kontaktede hun børnehaven Aage, som ligger i nærheden af sygehuset. Og her var forældrebestyrelsen åben overfor ideen. - Børnene får en varieret kost og det er noget helt andet end det, man lige har i køleskabet fra pålægspakkerne i supermarkederne, siger medlem af forældrebestyrelsen, Ib Helenius. Risengrød og pizza Retterne til børnehavebørnene er den samme mad, som børnene på børneafdelingen får serveret og forældrene betaler ti kroner for en portion. Udgangspunktet for menuplanen er, at det er mad til syge børn, og der bliver serveret alt lige fra den mere gammeldags mad som for eksempel risengrød, frugtgrød til pizza og burgere. Og til stor forundring for Ib Helenius bliver der ikke rynket på næsen i samme grad, som havde det været hjemme omkring middagsbordet. - Jeg tror, at det skyldes, at alle børnene er der og spiser sammen, så prøver man lidt mere end, hvad man ville gøre hjemme hos forældrene. Der er ikke den der med "det kan jeg ikke lide", for her er det blevet en naturlig del af onsdagen, siger Ib Helenius. Sygehus Vendsyssel leverer også mad til Specialskolen for Voksne på Elsagervej og cheføkonoma Inger Vaskjær håber, at langt flere institutioner med tiden vil følge efter.