Sygehusplan deler vandene

Politikere til møde på Mors om ny sygehusstruktur

Arkivfoto: Bo Lehm

Arkivfoto: Bo Lehm

NYKØBING MORS: - Jeg har ikke opgivet kampen for at bevare regionale sygehusfunktioner i Nykøbing Mors. Men det bliver stejlt op ad bakke.

Sådan siger borgmesteren på Mors, Hans Ejner Bertelsen (V), efter et møde onsdag aften med otte regionsrådsmedlemmer fra Thy og Mors samt borgmesteren fra Thisted.

Hans Ejner Bertelsen havde indkaldt til mødet, fordi embedsmænd i Region Nordjylland foreslår at afvikle sygehusfunktionerne i Nykøbing og samle dem i Thisted.

På mødet viste det sig, at de lokale politikere ikke står samlet i kampen.

- Jeg havde håbet, at vi kunne tale med én stemme for, at regionens arbejdspladser i Nykøbing skal bevares. Men det er desværre ikke tilfældet, konstaterede Hans Ejner Bertelsen bagefter.

Vil redde akutmodtagelse

Hans kollega og partifælle Lene Kjelgaard Jensen, borgmester i Thisted, lod på mødet forstå, at kommunalbestyrelsen her er sindet først og fremmest at arbejde for at sikre akutmodtagelsen på sygehuset i Thisted. Også flere regionsrådsmedlemmer fra egnen tilkendegav, at det bliver svært at opretholde sygehusfunktioner i Nykøbing.

- For Morsø Kommune er det helt afgørende, at regionen ikke forlader øen. Nu bliver opgaven at lægge pres på regionsrådet, så der fortsat er sygehusfunktioner i Nykøbing - enten de nuværende eller nogle andre, siger Hans Ejner Bertelsen.

Regionsrådet skal på tirsdag tage stilling til, om forvaltningens forslag - herunder forslaget om at flytte sygehusaktiviteterne i Nykøbing - skal sendes i høring. Den endelige afgørelse træffes efter planen til juni.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.