Sygeplejeklinikker skal afløse besøg

Borgere med brug for hjælp i Hjørring Kommune får et mere frit liv. De kan selv aftale, hvornår de gerne vil besøge en af de ti nye sygeplejeklinikker frem for at vente på besøg i hjemmet.

2
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Afdelingsleder Lisbeth Krøgh Jeppesen og sygeplejerske Kirsten Hildebrandt Henriksen er enige om, at sygeplejeklinikkerne er til alles fordel. Foto: Peter Broen

HJØRRING:Hjørring Kommune er godt i gang med at indføre sygeplejeklinikker til en del af de borgere, der har behov for sygepleje. Sygeplejerske Kirsten Hildebrandt Henriksen er ansat i sygeplejeklinikken på Bispecentret, som er en af de første, der er kommet i gang.

Hun fortæller, at brugerne er glade for klinikken, hvor man bestiller tid.

- Og det er en tid, der holder, siger Kirsten Hildebrandt Henriksen.

Modsat kollegerne, der kører ud til borgerne, forsinkes hun ikke af akutte sygdomstilfælde.

Borgerne kommer i klinikken efter henvisning fra en læge, og de kommer af mange forskellige grunde. Nogen skal have indsprøjtninger, andre tjekket og bestilt medicin, mens andre måske skal have udleveret antabus. Borgeren kommer i øvrigt selv med medicinen.

Kirsten Hildebrandt Henriksen siger, at hun oplever, at borgerne er meget tilfredse med, at de nu selv i vid udstrækning kan bestemme, hvornår de vil komme.

Det er politisk bestemt, at sygeplejeklinikker skal afløse hjemmebesøg. De skal være for alle borgere, som selv kan komme derhen - eventuelt med hjælp fra andre.

Det er målet, at 25 pct. af de henviste borgere i løbet af 2014 skal bruge sygeplejeklinikkerne, som der kommer ti af i Hjørring Kommune.

Hvis man selv skal komme på sygeplejeklinikken og siger nej til det, så mister man sin sygepleje.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.