EMNER

Sygeplejerske fra Aalborg slår alarm

Ansvarshavende sygeplejerske vækker i øjeblikket opsigt med et opslag på Facebook

Foto: Claus Søndberg

Foto: Claus Søndberg

- Det er vigtigt for mig at få historien ud, fortæller hun til metroxpress om den aftenvagt, der efterfølgende fik hende til tasterne.

”Undskyld til sygeplejersken, som jeg pressede til at blive, selv om hun var helt opbrugt. Undskyld til sygeplejersken, jeg fik til at græde ved at kritisere, hvordan de håndterede sygemeldingen. Undskyld til lægen, som var presset i forvejen, og undskyld til patienterne og de pårørende, som jeg føler, at jeg har forsømt”, lyder det blandt andet fra Kirsten Pia Pedersen på Facebook.

Forud for undskyldningerne beskriver hun en kaotisk aften, hvor antallet af patienter og plejeopgaver tårnede sig op i et urealistisk tempo, og hvor kritisk syge og ulykkelige patienter og pårørende derfor blev svigtet gang på gang af et fortravlet, klemt og ofte grædefærdigt personale.

I Dansk Sygeplejeråd genkender man kritikken.

- Vi får for tiden langt flere henvendelser fra sygeplejersker, som beskriver, hvordan de skal tage ansvar for fuldstændigt utilstrækkelige forhold, som bunder i en økonomistyring, som er helt forkert i forhold til det stigende antal meget syge patienter på danske sygehuse - ikke mindst på de mange medicinske afdelinger, siger sygeplejerskernes formand, Grete Christensen, til metroxpress.

Ifølge Grete Christensen er der god grund til, at sygeplejersker nu begynder at råbe vagt i gevær:

- Sundhedstoppen lukker øjnene for, at både forskning og virkelighed viser, at de her forhold koster kvalitet og patienters liv.

Signe Friberg, forhandlingsdirektør hos Danske Regioner, anerkender problemet, men ”hvis alle parter er fleksible og for eksempel planlægger efter, at der er flest på arbejde, når arbejdsmængden er størst, kommer der ikke på samme måde møgdage ud af det.”

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.